Economia convoca ajudes per 450.000 euros per a associacions multisectorials i comarcals i entitats de gestió d'àrees industrials

Estan destinades a accions que milloren la sostenibilitat i competitivitat industrial, així com a facilitar la reactivació industrial post COVID

Guardar

poligono
poligono

La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha convocat ajudes per valor de 450.000 euros destinades a associacions multisectorials i comarcals i a entitats de gestió d'àrees industrials per a facilitar la reactivació industrial post COVID.

El termini per a presentar les sol·licituds és del 12 de març al 12 d'abril, tots dos inclusivament. El DOGV va publicar divendres passat dia 12 aquesta convocatòria d'ajudes, que consta de dos programes.

Programa per a associacions multisectorials i comarcals

El programa per a associacions multisectorials i comarcals dotat amb 350.000 euros', té com a objectiu donar suport a plans d'actuacions que milloren la competitivitat i la sostenibilitat econòmica, social i mediambiental de les empreses industrials de la Comunitat Valenciana.

A aquestes ajudes es poden presentar les associacions empresarials d'àmbit multisectorial i comarcal, amb seu o domicili social en la Comunitat Valenciana, en les quals almenys el 50% dels seus associats siguen empreses industrials i acrediten haver desenvolupat activitat com a associació empresarial en aqueixos àmbits en els anys 2018, 2019 i 2020.

Seran subvencionables totes aquelles actuacions emmarcades en el Pla Estratègic de la Indústria Valenciana (PEIV), amb un mínim subvencionable de 10.000 euros i fins al 90% de la despesa, les col·laboracions externes, les despeses de personal propi (fins a un màxim del 15%) i despeses d'auditoria fins a un màxim del 15%).

Programa per a entitats de gestió d'àrees industrials

El segon programa, dotat amb 100.000 euros, està enfocat a donar suport a actuacions que milloren la gestió i competitivitat de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana, desenvolupades per entitats que gestionen àrees industrials.

Poden optar a aquestes ajudes les entitats de gestió i modernització d'àrees industrials, les entitats urbanístiques de conservació, les agrupacions d'interés urbanístic, les associacions empresarials, així com altres entitats amb personalitat jurídica pròpia, que agrupen persones titulars d'immobles en sòl industrial, i que acrediten que en 2021 gestionen àrees industrials de la Comunitat Valenciana.

Les despeses subvencionables són, per exemple, costos registrals, costos de creació i actualització de portals web, aplicacions i programari de gestió de l'àrea indústria, costos de creació de la imatge corporativa, certificacions registrals i assessorament jurídic, plans de mobilitat sostenible, plans seguretat i emergència, projectes d'eficiència energètica i economia circular i despeses d'auditoria.

Destacats