De la roba alternativa al món editorial


Guardar

IMG_4069
IMG_4069

Són 16 dones de l'Horta Sud amb un punt en comú: Totes elles posseeixen una especial inquietud per convertir-se en empresàries i reivindicar un projecte personal. Procedents de municipis diferents (Torrent, Mislata, Alfafar, Alcàsser, Massanassa o Alaquàs) són les protagonistes del Taller de Creació d'empreses que es realitza en la Mancomunitat Intermunicipal de l'Horta Sud amb l'aval de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives.

El Taller està dirigit per Inma Garrido qui destaca especialment "la inquietud de totes les dones que estan realitzant el curs" de 60 hores, ja que moltes d'elles "acudeixen amb una clara idea de quin tipus d'empresa volen engegar". Garrido ha explicat que "d'este taller eixiran negocis tan diversos com el disseny de roba alternativa, el món editorial, l'artesania tèxtil de llana, el disseny d'interiors o l'assistència tècnica a persones dependents".

El contingut abasta tots els aspectes necessaris per a portar avant la no-gens fàcil tasca de crear i, sobretot, posar al mercat una empresa. Des del diagnòstic de la situació de partida, el model de negoci i la seua implantació fins a aspectes tan en voga actualment com el networking o els plans de consolidació a futur.

La Mancomunitat Intermunicipal de l'Horta Sud, com a complement a les activitats de creació d'ocupació, alberga també en la seua seu un PAE (Punt d'Atenció a l'Emprenedor) que possibilita la realització de tots els tràmits administratius per a engegar qualsevol iniciativa.

Per al president de la Mancomunitat, Carlos Fernández Bielsa, esta és "una iniciativa de les quals satisfà engegar" perquè "incideix simultàniament i directa en l'ocupació i en la igualtat de gènere". Bielsa ha destacat l'important paper de l'organisme comarcal a promoure iniciatives "que possiblement serien inviables si s'hagueren de realitzar municipi a municipi".

Destacats