Company destaca que les àrees empresarials són 'un espai d'actuació preferent en l'actual conjuntura econòmica'

Destaca que en 2021 es convocaran de nou les ajudes per a la millora i modernització d'àrees industrials

Guardar

poligono
poligono

La directora general de l'Ivace, Júlia Company, ha destacat que les àrees empresarials "són un espai d'actuació preferent en l'actual conjuntura econòmica".

"En elles és on s'instal·len les empreses i pimes que generen ocupació i en elles es concentra l'activitat econòmica. Per això, han de tindre un paper protagonista en el procés de recuperació", ha explicat.

En aquest sentit, ha afegit que des de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i des de l'Ivace "hem optat per la reindustrialització com a principal eina per a eixir d'aquesta crisi i per això moltes de les nostres actuacions estaran centrades en les àrees industrials".

Company ha realitzat aquestes declaracions durant la seua participació via telemàtica en una jornada informativa per a donar a conéixer els passos per a la constitució de l'Entitat de Gestió i Modernització, (EGM), en el polígon Xara d'Algemesí.

Esta jornada ha sigut finançada per l'Ivace i ha comptat amb la col·laboració i participació de la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana, Fepeval, el president de l'Agrupació Empresarial d'Algemesí, Empal, Mariano Clemente, i la regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Algemesí, Palma Egido.

En ella, representants de Fepeval i d'Empal han detallat als empresaris la importància i els avantatges de les Entitats de Gestió i Modernització en els polígons empresarials i han detallat i assessorat sobre els passos a seguir per a la seua constitució.

D'aquesta manera, Júlia Company ha recordat que les EGM són una nova figura jurídica que recull la Llei de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat "per a impulsar la millora de la qualitat del sòl industrial, la col·laboració publicoprivada i el desenvolupament de serveis addicionals per a incrementar la competitivitat de les empreses, fer-les més competitives i afavorir la creació d'ocupació ".

Per a la directora, el desenvolupament de jornades com aquesta són fonamentals " perquè ens permeten conéixer quines són les necessitats en matèria d'àrees industrials de cadascun dels municipis que visitem per a poder adaptar les nostres línies de suport i serveis".

"Des de l'Ivace -ha continuat- fomentem i promocionem el sòl industrial i en aquesta línia seguirem per a contribuir a la creació d'ocupació que es fa més necessària en aquesta situació actual de crisi econòmica i sanitària".

Així mateix, ha destacat que l'Ivace "està obert a la creació de nou sòl industrial en la Comunitat per a atendre les demandes dels empresaris que necessiten espais on desenvolupar els seus projectes" i ha recordat que ja s'està treballant en l'ampliació dels parcs empresarials d'Utiel i de Tibi.

Ajudes polígons Algemesí

Durant la seua intervenció, Júlia Company ha detallat altres actuacions en matèria de sòl industrial que ha desenvolupat l'Ivace. En aquest sentit, s'ha referit a les ajudes directes per a la millora i modernització de polígons industrials que es van convocar per primera vegada en 2017 i que s'han anat renovant anualment.

Company ha recordat que en la convocatòria pluriennal 2018-2019 i en la de 2019 "hem destinat prop de 900.000 euros per a millorar els polígons Cotes B, Nucli, Xara, Copal i Avinguda Guadassuar d'Algemesí que ara compten amb major seguretat, senyalització dels carrers, enllumenat més eficient, pàgina web, carril bici, serveis contra incendis, sistemes de gestió de residus i millora de vials".

Així, ha subratllat que encara que en aquest exercici 2020 van quedar suspeses per motiu de la COVID-19, "en 2021 tornarem a posar aquestes ajudes a la disposició de tots els Ajuntaments de la Comunitat amb una nova convocatòria".

De la mateixa manera, s'ha referit al desenvolupament del Mapa de Sòl Industrial, una eina clau per a localitzar sòl disponible, per a la promoció de les àrees industrials i per a l'atracció d'inversors que actualment ofereix informació de 572 espais empresarials de la Comunitat.

Empal

Júlia Company ha agraït la labor desenvolupada i ha felicitat el president d'Empal, Mariano Clemente, "perquè en el breu espai de temps en el qual està en el càrrec ha realitzat importants actuacions malgrat la situació actual tan delicada que estem travessant i en la qual ens hem hagut d'adaptar a les noves circumstàncies".

Arxivat a:

Destacats