Comença la primera edició del Congrés Go Global, cita amb la internacionalització a la Comunitat Valenciana

Guardar

Es tracta del primer Congrés organitzat conjuntament per les tres entitats amb competències en el desenvolupament de polítiques per a impulsar la internacionalització: IVACE, ICEX Espanya Exportació i Inversions i els Cambres de Comerç de la Comunitat, una fita quant a coordinació i col·laboració tant a la Comunitat Valenciana com a Espanya.

El Congrés, que se celebra durant els dies 29 i 30 de juny en el Centre d'Esdeveniments de Fira València, congrega a bona part de les empreses de serveis a l'exportador i de les Associacions d'Exportadors, que han volgut tenir presència en aquest congrés per a poder mostrar la seua oferta de serveis i suports a les empreses inscrites.

A més, el Congrés reuneix a València als delegats de la Xarxa Exterior d'IVACE, per a acostar les oportunitats de negoci de diferents mercats a les empreses de la Comunitat així com la informació de valor afegit que ajude a la presa de decisions per part de les empreses.

Les empreses han pogut gestionar les seues pròpies agendes de treball amb els delegats d'Alemanya, Algèria, Brasil, Colòmbia, Regne Unit, el Marroc, Estats Units (Miami, Nova York), Polònia, Perú, Rússia, Xina, Sud-àfrica, Turquia, Angola, Austràlia, Corea, Hong Kong, Indonèsia, Malàisia i Països Nòrdics.

Els organitzadors han volgut dotar de contingut d'actualitat i valor afegit aquest congrés i per açò s'han programat fins a 56 conferències que concentraran en dos dies d'intens treball tots els continguts, ponències i mercats de rellevància en la internacionalització. En un mateix rang horari hi ha jornades per a més de 800 assistents durant el Congrés.

Per la seua rellevància, els organitzadors han destacat sis conferències com a imprescindibles. La primera d'elles tracta les noves metodologies de creixement a càrrec del creador d'ANGRY BIRDS, Peter Vesterbacka així com de tres startups d'èxit (Fun Academy, Claned i Odilio), que explicaran com les noves metodologies d'escalat els han permès desenvolupar i fer més gran el seu negoci.

També destaca la internacionalització a través del comerç electrònic a càrrec de l'empresa Hawkers, l'empresa il·licitana que ha aconseguit vendre les seues ulleres de sol a tot el món, la plataforma de pagament PayPal i l'agència especialitzada en màrqueting per a comerç electrònic, Kuombo.

Christian Felber explicarà l'Economia del Ben Comú mentre Macarena Estévez, fundadora de l'empresa capdavantera en el camp de les dades per a publicitat ens parlarà del BIG DATA. A aquesta jornada se sumisca la dedicada a explicar l'entorn VUCA (volàtil, incert, complex i ambigu) en el qual es desemboliquen les nostres empreses a càrrec de Jose de la Penya i José Maria O'Kean.

L'última de les conferències imprescindibles és la dedicada a les aliances estratègiques per a internacionalitzar-se generant valor social. Una taula redona amb les empreses Social Nest -acceleradora de negocis d'impacte social amb programes de formació per a empreses i una de les entitats pioneres a Espanya en aquest sector-, Bornay - PIME d'aerogeneradors mini amb dos projectes inclusius a Congo i Tanzània - i Eternum Energy, start up britànica instal·lada a València que desenvolupa projectes a Tanzània relacionats amb equips solars per a habitatges.

A aquests grans temes se sumen aspectes clàssics com el risc, morositat i cobrament, la propietat intel·lectual, el finançament del comerç internacional, la logística i transport de mercaderies, el nou codi duaner i com ens afecta, la internacionalització de les empreses innovadores i de les indústries culturals, el rastreig de la competència i un llarg etcètera.

Destacats