Colomer: 'La Comunitat Valenciana registra el seu màxim històric en turisme internacional, amb prop de 8 milions d'arribades en 2016'

El secretari autonòmic indica que “esta xifra suposa una notable pujada interanual del 16,6% en turisme estranger, la major del tot el conjunt nacional”. A més, destaca l’increment del 13,3% del mercat britànic, del 53,5% del mercat francés i del 16% del mercat nòrdic

Guardar

turismo
turismo

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha destacat este dimarts que "el 2016 ha sigut para la Comunitat Valenciana un any rècord en turisme estranger, en registrar prop de 8 milions de visitants", segons dades publicades este dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE) a través de l'Enquesta de Moviments Turístics en Frontera (Frontur).

"Uns resultats que confirmen les nostres previsions i que suposen un notable increment interanual del 16,6%, el major de tot el conjunt nacional", ha indicat. Segons el titular de Turisme "per primera vegada ens hem acostat a la barrera dels vuit milions de turistes estrangers", i ha remarcat que "són les millors dades que tenim de tota la sèrie històrica i suposen un màxim històric en turisme internacional".

Regne Unit va ser el principal país emissor, amb 2,5 milions de turistes a la Comunitat, la qual cosa representa un augment interanual del 13,3%, seguit de França, amb 1,4 milions, un 53,5% més. D'altra banda, els turistes procedents dels Països Nòrdics ascendeixen a 696.309 a la Comunitat, un 16% més interanual, i els alemanys amb una mica més de mig milió d'arribades, ha suposat un 2,3% superior.

En este context, el secretari autonòmic ha apuntat que "el 2016 ha sigut un any pròsper per al sector turístic valencià". Segons Colomer, han sigut molts els factors que han afavorit este creixement, destacant "la inseguretat en destinacions competidores del Mediterrani Oriental, la qual cosa ha sigut un factor determinant a l'hora de registrar el nou màxim històric en turisme internacional".

Així mateix, també ha subratllat que "no hem d'abaixar la guàrdia, sinó que hem de treballar per a aconseguir fidelitzar als qui ara ens han escollit com a destinació i també per a atraure a nous visitants", al mateix temps que ha insistit que "el repte de les desestacionalitzacions i de la millora de la rendibilitat seran fonamentals estos anys, hem d'ampliar les bones dades del 2016 i fer possible que el turisme vertebre i integre riquesa i ocupació al llarg dels pròxims mesos, repercutint així en una major despesa turística".

En esta línia, Colomer ha posat l'accent que "no ens podem recrear en les estadístiques, sinó que hem de seguir apostant per la diversificació, pel producte, per la formació professional i per la cerca de segments de la demanda amb major poder adquisitiu". "I és en eixa estratègia innovadora, de reposicionament permanent -ha continuat-, on hem de situar el millor de la nostra intel·ligència col·lectiva".

Resultats extrahotelers

D'altra banda, l'INE també ha publicat els resultats de l'Enquesta d'ocupació en allotjaments turístics extrahotelers referents a l'any 2016. Segons estos resultats, les pernoctacions realitzades en allotjaments turístics extrahotelers (apartaments, càmpings i allotjaments de turisme rural) de la Comunitat Valenciana, van aconseguir durant el passat any un total de 18,5 milions, xifra que implica un increment del 12,5% respecte a l'any anterior.

Les dades de l'enquesta mostren que durant el passat any també va créixer el nombre de viatgers en l'oferta extrahotelera de la Comunitat, que va ser més de 2,5 milions, un 14,3% més que l'any anterior.

Així mateix, la Comunitat Valenciana ha tancat l'any mantenint les seues primeres posicions en el rànquing nacional en les modalitats de càmping i apartaments. Així, els resultats de l'enquesta mostren que la Comunitat Valenciana s'ha situat com la segona destinació d'Espanya que major nombre de pernoctacions en càmpings ha registrat amb prop de 7,7 milions, tan sols superat per Catalunya, i la segona destinació nacional quant a apartaments, amb més de 10,4 milions de pernoctacions, per darrere de Canàries.

Arxivat a:

Destacats