Colomer demana a Maroto les mateixes mesures en totes les CCAA per a mantindre el flux de turistes britànics

Considera "inassumible" que la Comunitat Valenciana no estiga "des del primer moment" al costat d'altres destinacions com Canàries i Balears

Guardar

turisme
turisme

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha remés una carta a la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, en la qual insta al Govern a aplicar en totes les comunitats autònomes "el mateix paquet de mesures per a mantindre el flux de turistes britànics".

Segons ha informat la Generalitat en un comunicat, aquesta petició es produeix després de l'anunci del Ministeri de posar en marxa un "pla de xoc" amb mesures com a incentius comercials a les aerolínies o mesures de liquiditat per a empreses i autònoms del sector per a tractar de limitar els efectes de la recent fallida de Thomas Cook.

No obstant això, ha apuntat, aquest decret, que està previst aprovar el divendres en el pròxim Consell de Ministres, "està dirigit únicament a Canàries i Balears".

Davant aquesta decisió, Colomer ha traslladat a Maroto "el malestar compartit pels agents turístics de la Comunitat Valenciana, i especialment per aquells que desenvolupen la seua activitat en la provincial d'Alacant" davant aquestes informacions.

"Caldria celebrar com una molt bona notícia l'anunci d'un pla de xoc d'aquestes característiques, però aquest no és entés d'aquesta forma en la Comunitat Valenciana, ja que incideix únicament sobre les dues destinacions insulars espanyols, deixant al marge a uns altres que, com el nostre, són també una clara referència turística per a milions de britànics", ha lamentat Colomer.

En aquest sentit, el responsable autonòmic en aquesta matèria ha recordat que "pràcticament, un terç dels nou milions de turistes estrangers que fan turisme en la Comunitat Valenciana procedeixen del Regne Unit, decantant-se majoritàriament per la Costa Blanca i especialment per Benidorm".

A més, ha destacat la necessitat de tindre en compte que aquest mercat contracta els seus paquets turístics "amb molta antelació", per la qual cosa des de Turisme Comunitat Valenciana, "les accions de promoció en aquest mercat durant els mesos d'hivern són molt intenses".

"INASSUMIBLE"

Davant aquestes dades, Colomer considera "inassumible que una destinació com el nostre no es trobe, des del primer moment, al costat d'uns altres per als quals sí que s'han previst mesures de xoc" i ha emplaçat a la ministra "a reconsiderar el plantejament inicial de limitar l'abast de les mesures a les dues destinacions insulars i reformular les mateixes sota un abast territorial molt més ampli i que abaste, sí o sí, a la Comunitat Valenciana en el seu conjunt i especialment a la provincial d'Alacant".

El secretari autonòmic de Turisme assisteix aquest dilluns a la reunió del Consell Sectorial de Turisme, en la seu del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme a Madrid, on té previst traslladar aquesta petició "personalment" perquè "de cara a la temporada de reserves i, sobretot davant la possible aprovació d'un Brexit en les pitjors condicions, no existisquen desigualtats entre les nostres comunitats per a poder mantindre les xifres d'un mercat turístic fonamental per a la nostra economia i per al manteniment del nostre sector".

Arxivat a:

Destacats