Col·laboració amb la UPV per a l'emancipació de la joventut

Guardar

empleo
empleo

La regidora de Joventut, Maite Ibáñez, ha activat el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de València i la Universitat Politècnica per a l'emancipació dels joves valencians. Aquest conveni inclou la posada en marxa de diversos programes destinats a afavorir l'ocupabilitat de les persones joves que estan empadronades a la ciutat de València.

L'ocupabilitat dels joves és un dels eixos centrals del Pla estratègic de joventut 2019-2023 que defensa Ibáñez. Dins de les accions per a fomentar les eixides laborals de la joventut, aquesta línia de treball coincideix amb el mateix Pla estratègic de la UPV, que té com a missió la formació de l'alumnat «per a potenciar les seues competències, investigar i generar coneixements, amb qualitat, rigor i ètica, en els àmbits de la ciència, la tecnologia, l'art i l'empresa, amb l'objectiu d'impulsar el desenvolupament integral de la societat i contribuir al seu progrés tecnològic, econòmic i cultural».

Per tot això, l'acord concreta 30 beques de realització de pràctiques en empreses amb una duració de tres mesos. Aquest programa d'estades en pràctiques, destinat a joves universitaris de la UPV, va dirigit a alumnes empadronats a la ciutat. A més, l'acord també comprén l'àmplia difusió de programes d'informació, assessorament i orientació desenvolupats per les diferents àrees de l'Ajuntament i així connectats amb els estudiants de la UPV. Per a les dues línies, la Regidoria de Joventut destina 75.000 euros.

Amb aquest finançament, la Regidoria de Joventut se suma així als objectius del govern municipal, que passen per «afavorir l'ocupació de la població jove valenciana i oferir a la joventut universitària empadronada a la ciutat de València un programa de beques per a la realització de pràctiques en empreses o en institucions públiques».

Arxivat a:

Destacats