Climent mostra a la comissària europea de Cohesió i Reformes els resultats de l'estació de recàrrega ultraràpida creada per l'Institut Tecnològic de l'Energia

L'estació aconsegueix els 100 kW, el doble de la capacitat que ofereixen la majoria d'estacions de recàrrega ràpides actuals

Guardar

El conseller de Economía Sostenible, Rafa Climent, junto con la comisaria europea de Cohesión y Reformas, Elisa Ferreira
El conseller de Economía Sostenible, Rafa Climent, junto con la comisaria europea de Cohesión y Reformas, Elisa Ferreira

El conseller d'Economia Sostenible, Rafa Climent ha acompanyat a la comissària europea de Cohesió i Reformes, Elisa Ferreira, a visitar les instal·lacions Institut Tecnològic de l'Energia (ITE) per a conéixer els resultats del projecte Ufcharger, basat en una estació de recàrrega ultraràpida que aconsegueix els 100 kW, el doble de la capacitat que ofereixen la majoria d'estacions de recàrrega ràpides actuals.

L'equip Ufcharger finançat per l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) amb cofinançament Feder, compta amb comunicacions cap a l'exterior mitjançant protocol OCPP, la qual cosa li permet ser controlat per qualsevol gestor de recàrrega que admeta aquest protocol.

El projecte també contempla el desenvolupament d'un simulador de vehicle elèctric capaç de testar les comunicacions en cadascun dels estàndards. A més, aplica comunicacions cap a l'exterior mitjançant protocol OCPP, mitjançant les quals podrà ser controlat per qualsevol gestor de recàrrega que admeta aquest protocol.

Per al responsable d'Economia, Rafa Climent, "aquesta investigació està en línia amb el model energètic que defensem; un model compromés amb la sostenibilitat, amb la competitivitat de la nostra societat i amb els objectius establits per la Unió Europea".

"És indispensable -ha afegit Climent- impulsar la renovació del parc de vehicles que utilitza combustibles fòssils cap a aquells que estan propulsats amb energies alternatives, en particular els vehicles elèctrics".

Climent i la comissària europea han estat acompanyats per la directora general de l'Ivace, Júlia Company, el president de l'ITE, Miguel Rivas, i la directora de l'Institut, Marta García, qui ha destacat que "l'ADN de l'ITE és la I+D+i, generem coneixements que transferim a les empreses per a millorar la seua competitivitat i, per a això, comptem amb laboratoris i plantes pilot per als quals comptem amb el suport de l'Ivace i de fons europeus".

"A més -ha afegit- generem tecnologies per a donar resposta a les necessitats de les comunitats locals, si bé estem compromesos per un nou vector energètic en el qual treballem com és l'hidrogen. Afegir també que treballem en dues xarxes excel·lència com són HySgrid+ i Almagrid".

Resultats del projecte Ufcharer

Els resultats del projecte Ufcharer són els següents:

- Estació de recàrrega de vehicle elèctric de 100kW de potència nominal amb eixida en Corrent Continu (DC) i en Corrent Altern (AC) que suporta els estàndards de càrrega especificats en la normativa ISO 61851-1 per a càrrega en contínua (ISO61851-23/24 Annexos A i C, CHAdeMO i BLEGUE Tipus 2 respectivament) i per a la càrrega en alterna (ISO61851-21/22).

- Desenvolupament d'un simulador de vehicle elèctric per al testatge de les comunicacions en cadascun dels estàndards.

- Informe de viabilitat d'una estació de recàrrega mòbil on s'analitza la viabilitat tècnica i econòmica d'un model de negoci basat en una estació de recàrrega mòbil orientada a l'assistència en carretera a vehicles elèctrics que s'hagen quedat sense autonomia.

Laboratoris i plantes pilot de l'ITE

Durant la visita, tant la comissària europea com el conseller han pogut observar els laboratoris de Química Aplicada i nous materials per a usos energètics, el laboratori SmartDevices que engloba la baixa tensió, el laboratori de bateries en el qual es treballa amb alta tensió i nous materials. La comissària europea s'ha mostrat interessada en tot moment per l'aplicació de les innovacions que realitza l'ITE.

Finalment, ha estat en la planta pilot Gamma, en el qual ha observat com funciona la digitalització energètica, la fi de la qual és aprofitar al màxim els recursos energètics propis, reduir el cost de l'energia que es consumeix de la xarxa general i tot amb aquest bessó digital, que permet una major anàlisi en temps real.

Arxivat a:

Destacats