Climent: "Els municipis són el millor espai per a consolidar i impulsar comportaments econòmics en clau sostenible"

Les ajudes a l'economia sostenible s'han incrementat respecte del 2019 un 38,5%, amb un total de 474.000 euros per a 2020

Guardar

200303_II_Encontre_de_Municipis_pel_Be_Comu_VAL-1
200303_II_Encontre_de_Municipis_pel_Be_Comu_VAL-1

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha inaugurat la II Trobada de Municipis del Bé Comú Comunitat Valenciana, organitzat per l'Associació Valenciana per al foment de l'Economia del Bé Comú (EBC) i la Càtedra EBC de la Universitat de València.

L'esdeveniment ha comptat amb la participació, al costat del conseller, del vicerector de la Universitat de València, Jorge Hermosilla; del director de la Càtedra Economia del Bé Comú, Joan Sanchis; de la presidenta de l'Associació Valenciana per al foment de l'Economia del Bé Comú, Pilar Rueda, i del director de Responsabilitat Social de Caixa Popular, Francesc Alòs.

"L'Economia del Bé Comú -ha manifestat Rafa Climent- s'està convertint en un model econòmic de referència, no sols per a les empreses sinó també per a les Administracions Públiques. L'aplicació dels seus principis i de les seues eines (balanç i matriu del Bé Comú) pot ajudar les administracions locals a millorar els seus processos de gestió, introduint criteris ètics, socials i mediambientals".

"Per aquesta raó, des de la Conselleria donem suport a l'extensió d'una reflexió col·lectiva i participativa on cadascuna de les polítiques tracten d'incentivar el foment de la sostenibilitat mitjançant valors àmpliament compartits en tots els àmbits possibles del territori valencià", ha afegit el conseller d'Economia Sostenible.

El representant de la Generalitat ha ressaltat l'increment d'un 38,5% de les ajudes a l'Economia Sostenible, del 2019 al present any. Més concretament, durant el passat exercici es van destinar un total de 342.000 euros, en tant que per a l'any en curs 2020 hi ha pressupostats 474.000 euros.

Per a Climent, "els municipis conformen l'àmbit polític més pròxim a la ciutadania motiu pel qual entenem que configuren el millor espai per a consolidar i impulsar comportaments econòmics en clau sostenible i, per això, hem desenvolupat l'acompanyament a l'administració local amb ajudes encaminades a l'impuls de balanços de sostenibilitat en el mateix ajuntament, en entitats privades i cooperant amb els centres educatius, empreses, ONG, entre altres".

L'ètica empresarial és la que garanteix la confiança de l'entorn i "la confiança beneficia directament a l'empresa, perquè augmenta l'eficiència productiva i cohesiona als membres de l'empresa des de valors compartits", segons el conseller.

En el cas dels municipis, l'aplicació dels principis i de les eines del Bé Comú pot ajudar les Administracions Locals a millorar els seus processos de gestió, introduint criteris ètics, socials i mediambientals, juntament amb els valors de la cooperació i la participació com a principal pilars de la motivació humana, la solidaritat i la responsabilitat.

"Des del Govern valencià ens marcarem com a objectiu contribuir a la transformació de l'actual model econòmic cap a un nou model que siga sostenible i en el qual les persones siguen el centre de les nostres polítiques, amb la idea que tinguem una vida digna. El nostre objectiu és el bé comú de la nostra societat, el benestar de les generacions presents i futures", ha conclòs Rafa Climent.

Arxivat a:

Destacats