Climent: "El comerç local ha d'enfrontar el repte de la transformació digital per a competir amb el comerç electrònic"

Guardar

Unio_Gremial_1
Unio_Gremial_1

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha recordat que "el comerç local ha d'enfrontar el repte de la transformació digital per a poder competir amb el comerç electrònic, ja que en la transformació del nostre model productiu cap sector pot quedar-se arrere en el procés de digitalització".

A més, Climent ha ressaltat que el coronavirus i el teletreball han fet que moltes persones hagen tornat a mirar cap al comerç local, per la qual cosa pot ser una oportunitat per a aconseguir que més persones consumidores opten per aquest comerç i pels productes de proximitat.

Rafa Climent ha participat en la presentació de la nova eina 'Nou Gremial', posada en marxa per Unió Gremial, i ha felicitat aquesta entitat per "una iniciativa que esperem que supose un gran impuls a la venda de productes del xicotet comerç i artesania per Internet".

Ajudes d'Economia a la digitalització

En 2018, la Conselleria d'Economia Sostenible va posar en marxa el Pla d'Impuls al Comerç Electrònic de la Comunitat Valenciana, amb un pressupost de 12 milions fins a 2023, destinat a unes 50.000 empreses del comerç i l'artesania perquè aconseguisquen les millors condicions de fer front a les necessitats de la clientela digital.

També es van modificar les bases reguladores parar les ajudes a pimes i micropimes del comerç i artesania, amb fi d'introduir com a prioritat la transformació digital i la venda en línia.

A més, per a pal·liar la crisi generada per la COVID-19, una bona part dels 7 milions d'ajudes urgents al comerç i l'artesania s'han dirigit també cap a aquests objectius.

'Nou Gremial'

'Nou Gremial' naix amb vocació de constant evolució i adaptació als reptes, en matèria de digitalització, que puga demandar el comerç valencià. Durant aquests mesos, s'ha fet palés la importància de tindre una plataforma pròpia i amb garanties, on els valencians i valencianes puguen accedir als seus comerços de sempre des de qualsevol lloc i en qualsevol moment.

La campanya va començar el passat 21 de setembre amb una precampanya en mitjans en la qual es pretenia generar expectació sobre l'arribada del 'Nou comerç local'.

A partir d'aquest dijous arranca la campanya en mitjans, xarxes socials i en els mateixos establiments el 'nou comerç local' animant al públic valencià a descarregar l'aplicació i gaudir dels avantatges que ofereix: trobar botigues o productes a prop, comprar 'online', buscar informació rellevant i, tot això, amb la garantia i qualitat que ofereix el comerç de proximitat tradicional.

Destacats