Climent destaca que 'la 'Guia Asebec 4.0' finançada per l'Ivace impulsa la digitalització' del sector ceràmic de la Comunitat

La guia detalla solucions enfocades a facilitar la implantació de l'estratègia 4.0 en els processos de fabricació i en tota la cadena de valor

Guardar

Foto_nota_ASEBEC
Foto_nota_ASEBEC

El conseller d'Economia Sostenible, Rafa Climent, acompanyat de la directora general de l'Ivace, Júlia Company, ha assistit a la presentació de la 'Guia Asebec 4.0' per al sector ceràmic desenvolupada per l'Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC) en col·laboració amb l'Associació Espanyola de Fabricants de Maquinària Ceràmica (Asebec) i algunes de les seues empreses associades i finançada per l'Ivace a través de fons Feder.

"Aquesta guia, única de moment en el mercat, té per objecte accelerar la transició del procés tradicional al digital a totes les empreses del sector no sols nacionals sinó internacionals, ha assenyalat Rafa Climent

La guia Asebec, que es pot descarregar a través de la web (consultar ací) està sent traduïda a dos idiomes, detalla les tecnologies d'avantguarda aplicables a les empreses del sector i reuneix diferents solucions enfocades a facilitar la implantació de l'estratègia 4.0 en els processos de fabricació i en tota la cadena de valor.

A més, tota la informació que recull podrà ser utilitzada com a eina formativa, ajudant a crear llocs de treball qualificats, tan necessaris, en el sector.

Climent ha indicat que " les empreses tenen a la seua disposició una eina molt útil per a moure's en mercats cada vegada més competitius on la presa de decisions han de realitzar-se de la forma més correcta i amb la major rapidesa possible per a continuar mantenint la competitivitat a llarg termini."

En aquest sentit, ha destacat que la guia "és fruit de l'experiència de l'ITC, la inquietud d'Asebec per acostar noves tecnologies al sector i el compromís d'una administració que des del primer moment treballa perquè tot el teixit industrial, per xicotet que siga, facen el salt a la indústria 4.0".

Per part seua, el president d'Asebec, Juan Vicente Bono, ha ressaltat la necessitat que "com més prompte millor les empreses de maquinària adopten aquesta guia que resulta essencial per a abordar aquest canvi".

En l'acte han sigut presents el director d' ITC/AICE, José Gustavo Mallol i membres de les directives d'Ascer i de l'Associació Nacional de Fabricants de Fregides, Esmalts i Colors Ceràmics.

Demostrador Indústria 4.0 del sector

La 'Guia Asebec 4.0' forma part el Demostrador Indústria 4.0 per al sector ceràmic dissenyat i creat pel ITC en col·laboració amb empreses del sector i finançat per l'Ivace dins de la seua estratègia d'impulsar la transformació digital en tot el teixit productiu.Aquest demostrador permetrà a les empreses disposar d'espai reals on veure la utilitat de les tecnologies d'última generació, com aplicar-les i els seus resultats.En aquest procés de fomentar la "cultura digital" el paper dels centres tecnològics de la Comunitat ha sigut clau per la seua experiència i coneixements."Les empreses-ha ressaltat Rafa Climent- necessiten que el capital intel·lectual i la qualitat humana de l'equip que integren els centres tecnològics s'alie amb elles per a aconseguir avançar".

Detalls de la 'Guia Asebec 4.0'

La implantació de la Indústria 4.0 pot ajudar l'empresa a reduir d'una forma dràstica els temps que transcorren entre problemàtiques plantejades perquè pot desplegar una sèrie de tecnologies habilitadores que ofereixen informació rellevant i accessible, eliminant el que es diu 'illes d'informació'.

La guia descriu amb detall tant els problemes d'origen com el plantejament de les accions necessàries oferint una sèrie de dades rellevants per a produir més, millor, amb major qualitat i en menor temps.

En tot cas, per a això és necessari incorporar nous enfocaments en l'estructura i cultura organitzativa de les companyies amb la finalitat d'estar preparades per als continus canvis associats a la transformació.

Actualment ja existeixen màquines capaces de treballar de manera autònoma que reporten en temps real informació sobre el seu estat de funcionament.

Aquesta informació es pot processar i preveure fallades, avaries o contratemps que podem anticipar, reduint els temps de resposta i millorant el rendiment de les plantes de fabricació.

Arxivat a:

Destacats