Climent destaca el ressorgiment del tèxtil-llar valencià, un sector tradicional que ha invertit en tecnologia i innovació en els últims anys

Guardar

logo_1
logo_1

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, acompanyat per la directora general de l'IVACE, Júlia Companys, ha mostrat "tot el suport del Consell al tèxtil-llar valencià, un sector tradicional que ha invertit en tecnologia i innovació en els últims anys i que està ressorgint de la crisi com ho demostra l'augment de les seues xifres de negoci i de les seues exportacions".

Rafa Climent ha assenyalat que "les exportacions de les empreses valencianes del tèxtil-llar han augmentat en els deu primers mesos del 2016 un 11,1% respecte al mateix període de l'any anterior, fet que li ha permés assolir un volum d'exportació de més de 232 milions d'euros".

El conseller ha manifestat que "la prioritat del Consell és reindustrialitzar el territori després de tants anys d'abandonament. Per això, al juny del 2017 estarà a punt l'esborrany del Pla Estratègic de la Indústria Valenciana, que ens dirà amb detall i de manera rigorosa en què hem d'incidir en 2018 i 2019 per executar una política industrial operativa, aplicable i real".

"A més, el 2017 començarà un gran pla comarcal a tres anys, amb una dotació de 17 milions, dirigit a vertebrar el territori, revitalitzar les comarques i oferir els millors instruments a empreses i associacions perquè el nostre teixit productiu guanye en competitivitat i valor afegit".

Rafa Climent ha explicat que "també hem posat en marxa ajudes per a plans sectorials per valor de 10 milions, dels quals 1,45 milions corresponen al sector tèxtil, un pla d'acció per millorar la competitivitat de la indústria, hem augmentat les ajudes a la innovació empresarial un 15,8 per cent, i el Pla per a la Internacionalització d'Empreses també ha incrementat el seu pressupost en 300.000 euros el 2017".

El conseller i la directora general de l'IVACE, han visitat amb representants de l'Associació d'Empresaris del Tèxtil de la Comunitat Valenciana (ATEVAL), els estands les empreses valencianes representades a la Fira Heimtextil de Frankfurt (Alemanya). La Comunitat Valenciana lidera la representació espanyola amb 71 empreses, de les que 35 estan ubicades a la Vall d'Albaida i altres 18 en l'Alcoià-Comtat.

La fira Heimtextil és l'esdeveniment de referència més important del sector Tèxtil-Llar a escala internacional, en el qual es presenten les novetats, tendències i col·leccions de disseny tèxtil d'interiors per a 2017, com teixit per a tapisseria, roba de llit, bany i taula , cortines i cortinetes, i revestiment de parets.

Rafa Climent ha destacat "la competitivitat i qualitat que tenen els productes que exposen les empreses valencianes per ampliar la seua internacionalització i conquerir potencials compradors i prescriptors que visiten la fira procedents de 140 països".

En aquest sentit, la Conselleria d'Economia Sostenible, mitjançant el IVACE, ha donat suport a la participació dels expositors valencians amb ajudes a través d'ATEVAL, a les que aquest any es suma una nova iniciativa. Consisteix a donar suport a una campanya d'imatge del sector Tèxtil-Llar espanyol i valencià, sota la marca Home Tèxtils from Spain, amb insercions publicitàries al llarg del recinte firal promocionant la presència del tèxtil-llar espanyola, majoritàriament representat per empreses valencianes.

Arxivat a:

Destacats