Climent: 'Avalem Territori permetrà entendre la nostra realitat i dissenyar les polítiques públiques adequades a cada lloc i cada moment'

Aquest dimarts s'ha presentat el llibre 'Estratègies Territorials i Ocupació Valenciana' | La publicació recull el conjunt d'estratègies per a l'ocupació elaborades amb la col·laboració de la Universitat de València, la Universitat d'Alacant i la Universitat Jaume I de Castelló

Guardar

WhatsApp_Image_2021-03-30_at_11.34.06_(1)
WhatsApp_Image_2021-03-30_at_11.34.06_(1)

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, acompanyat del secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, i el vicerector de Projecció Territorial i Societat la Universitat de València, Jorge Hermosilla, ha presentat el llibre 'Estratègies Territorials i Ocupació Valenciana', un projecte impulsat per Labora, el Servei Valencià d'Ocupació i Formació, amb la col·laboració de la Universitat de València, la Universitat d'Alacant i la Universitat Jaume I de Castelló.

Aquesta publicació recull el conjunt d'estratègies per a laeEmpleo que han sigut elaborades des del territori valencià, la qual cosa ha permés elaborar una planificació estratègica que defineix les accions que integren cadascun dels vint-i-sis Pactes per l'Ocupació. Aquest projecte destaca per la seua flexibilitat, que s'anirà adaptant a les circumstàncies que puguen succeir-se al llarg del temps sobre la base de les àrees de treball establides.

En paraules del conseller, "aquest treball és fruit d'un llarg procés d'anàlisi i investigació per territoris, que ha permés elaborar una estratègia que integra els vint-i-sis Pactes per l'Ocupació".

Climent ha destacat tres objectius generals: el creixement intel·ligent, el creixement sostenible i el creixement integrador, "fomentant una economia amb un alt nivell d'ocupació en una societat més inclusiva, cohesionada, justa, solidària, sostenible, transparent i participativa" i ha assegurat que "les oportunitats es multipliquen a mesura que s'aprofiten".

Per al conseller, "Avalem Territori permetrà entendre la nostra realitat i dissenyar les polítiques públiques adequades a cada lloc i cada moment i, per això, estudis com aquest són fonamentals per al desenvolupament de polítiques públiques adequades a cada lloc i cada moment, en la investigació d'una ocupació digna i de qualitat".

Per part seua, Nomdedéu ha agraït la col·laboració entre els diferents agents que han participat en l'elaboració d'aquesta publicació, com són els ajuntaments, agències de desenvolupament local, universitats i Labora. Aquesta publicació és fruit d'aquest treball compartit, on han participat més de 70 professionals tècnics locals i recull 26 acords territorials de tota la Comunitat.

Així mateix, ha destacat l'enorme esforç que s'ha fet per part del conjunt d'agents implicats per a adaptar l'elaboració d'aquestes estratègies a la nova situació sobrevinguda durant 2020 amb l'impacte de la pandèmia de la COVID-19. La publicació recull els efectes dels primers mesos de la pandèmia i inclou també algunes actuacions i estratègies orientades específicament en la superació d'aquesta crisi, "un exemple de la capacitat de resiliència del territori", segons Nomdedéu.

Un projecte referent

Per a Jorge Hermosilla, aquesta publicació sobre estratègies al voltant del mercat laboral "dissenyades des del territori valencià, constitueix un referent per a aquells projectes que tinguen com a temàtiques l'ocupació i la innovació territorial."

A més, al llarg del passat 2020, un any excepcional per la incidència de la COVID-19, el confinament i l'adaptació a una nova normativa, s'ha desenvolupat "una iniciativa impulsada per Labora amb l'objectiu de millorar l'ocupabilitat del territori mitjançant polítiques adaptades a aquesta singularitat", ha destacat Hermosilla.

Destacats