CC.OO. i UGT convoquen a mobilitzacions a Múrcia i València "per a exigir convenis d'hostaleria dignes"

Guardar

fotonoticia_20190816132816_1920
fotonoticia_20190816132816_1920

Els sindicats CC.OO. i UGT han convocat assemblees, concentracions i manifestacions aquest mes i es convocaran vagues intermitents al setembre, per a pressionar a les patronals del sector per a "que s'asseguen a negociar de bona fe uns convenis dignes" per als més 100.000 treballadors/as de l'hostaleria de la regió de Múrcia i la província de València.

El Conveni d'Hostaleria de la Regió de Múrcia porta sense negociar-se onze anys i el de la província de València, huit. Segons els sindicats, les plantilles han perdut en tots aquests anys un 13% i un 7% de poder adquisitiu dels salaris respectivament.

Els sindicats denuncien que les patronals pretenen retallar drets socials com la incapacitat temporal, així com imposar la jornada irregular, i no accepten reivindicacions sindicals com una pujada salarial que recupere el poder adquisitiu dels salaris i un salari mínim de 14.000 euros anuals.

Segons els sindicats, les patronals es neguen a acceptar també punts socials exigits pels sindicats com que s'apliquen els convenis sectorials en aquelles empreses que opten per externalitzar els serveis, com ja s'ha aconseguit en 21 convenis provincials i autonòmics, o dotar d'estabilitat a l'ocupació.

També denuncien que mentre que augmenten els beneficis dels empresaris també s'incrementen la temporalitat i la parcialitat "amb contractes en frau de llei", ja que no es corresponen amb les hores treballades i no es paguen les hores extres. "Al seu torn han augmentat les externalitzacions per a no aplicar el conveni sectorial, així com la pobresa salarial, ja que hi ha salaris per davall del Salari Mínim Interprofessional (SMI)", denuncien els sindicats.

Destacats