Xirivella s’ompli d’humor amb la Mostra Internacional de Pallassos i Pallasses

El Área de Cultura apoya la Mostra a través de la línea de ayudas a festivales, muestras y certámenes del SARC

Guardar

PROGRAMA_23_web
PROGRAMA_23_web

Xirivella va obrir air les seues portes a l'humor fins el proper 20 de novembre amb la celebració de la XXIII Mostra Internacional de Pallassos i Pallasses, un certamen declarat Festa d'Interès Turístic Provincial que omplirà de color i rialles els carrers i places de la localitat. L'esdeveniment, apte per a tots els públics, compta amb el suport de la Diputació de València a través del Servei d'Assistència i Recursos Culturals (SARC) de l'Àrea de Cultura, que mitjançant convocatòria oberta destina una aportació econòmica de 7.593 euros dins de la línia d'ajudes per a festivals, mostres i certàmens.

Per al diputat de Cultura, Xavier Rius, l’humor constitueix “una arma de construcció massiva” sent a Xirivella “un dels millors aglutinants socials de la ciutat”. Per això, Rius ha considerat que un projecte com la Mostra “no podia quedar fora de les nostres ajudes”, ha manifestat.

Aquest matí ha estat presentada al Teatre Auditori Municipal de Xirivella la present edició del certamen en presència de representants del Gabinet de Cultura de la Diputació de València, el director de la Mostra, San Fran, l’alcalde de la localitat, Michel Montaner, la regidora de Cultura a l’Ajuntament de Xirivella, Encarna Martí, i el director de CulturArts Generalitat Valenciana, Abel Guarinos.

Amb aquest esdeveniment, Xirivella es converteix al llarg dels propers dies en punt de trobada per a pallassos i pallasses de diferents indrets, que desenvoluparan una intensa activitat no sols amb espectacles al Teatre Auditori i al carrer, sinó amb tota una ampla oferta de tallers, cursos, conferències, exposicions fotogràfiques i presentacions de llibres que acompanyaran els espectacles de clown. El programa inclou la Mostreta Escolar, quatre espectacles amb 14 representacions orientades als cicles d'educació Infantil i Primària, als que cal sumar 11 nous espectacles i 12 funcions per a tots els públics, amb companyies de la Comunitat Valenciana, la resta del territori espanyol i l'àmbit internacional on la presència de la dona en l’escena adquireix un paper protagonista. També es compta amb un elevat component solidari, amb representacions els beneficis de les mateixes seran destinats a ONG.

Per al públic en general, «Percujocs» és l'encarregat d'obrir la Mostra l’11 de novembre a la Plaça Doctor Gerardo Garcés. L'espectacle es trasllada el 12 de novembre a la Plaça Sant Enric amb El Chou de La Finestra Nou Circ. Aquest mateix dia la parella italiana Nando e Maila oferiran un peculiar Sconcerto d'amore. També actuaran companyies de Galícia, Andalusia, Castella-Lleó o Extremadura, entre d’altres.

L'objectiu d’aquesta Mostra, consolidada entre els festivals de major rellevància dedicats al pallasso, radica en reivindicar i dignificar els valors d'aquesta figura teatral dintre de l’àmbit de les arts escèniques. Posant especial rellevància en la tendresa, la sensibilitat, l'espontaneïtat i la capacitat de superació que atresoren els clowns. Aprendre, en definitiva, gaudint i rient.

Arxivat a:

Destacats