Ximo Fillol: "Mai vaig tenir com a objectiu ser el doble de Michael, ho hem viscut tot sense voler"

Des d’hui i fins al dimecres es pot veure en el Teatre Flumen el Tribut al Rei del Pop

Guardar

ximomj
ximomj

Ximo Fillol és el protagonista indiscutible del "Michael's Legacy, Musical tributo a Michael Jackson". Quan es caracteritza reviu al Rei del Pop, és com si fóra el seu clon. Moltes hores de pràctica al llarg de la seua vida i un parell d'elles cada vegada que interpreta al seu ídol. Ximo es va convertir en Michael Jackson quasi per casualitat doncs sense cercar-ho el que va començar com una diversió en el col·legi i en la Falla es va convertir en la seua professió.

Quan i per què naix "Michael's Legacy, Musical tribut a Michael Jackson" i la companyia Jackson Dance Company?

Des de xicotet sempre he sigut fan de Michael Jackson. Des del que puc recordar sempre he participat en concursos de playbacks i balls tant en la Falla com en el col·legi... Quan em vaig fer major decidim fer un homenatge a Michael Jackson. Per a muntar-ho ens vam posar en contacte amb el Club de Fans Michael Jackson Espanya i muntem un homenatge en manera amateur. No obstant això, ens van veure algunes empreses del sector i ens van comentar la idea de portar-ho un pas més enllà, de professionalitzar l'espectacle. Llavors va ser cunado ens plantegem en lloc de fer un homenatge com el que estàvem realitzant convertir-ho en un espectacle musical. Vam fer un canvi de guió doncs ara havia de tenir un fil conductor, vam fer un càsting, professionalitzem a poc a poc el vestuari i altre... i fins ara.

Va ser una mica casualitat arribar fins ací, no ho cercàvem. El que no volíem era que la gent oblide el llegat del Rei del Pop, cerquem i volem fer un respectuós homenatge i, sobretot, que les noves generacions i els més joves coneguen qui va ser i que va fer Michael Jackson.

 

ximoPasar de ser Ximo Fillol a Michael Jackson no ha de ser tasca fàcil...

La meua fisonomia no és semblada a la de Michael Jackson pel que per a convertir-me en ell he de passar més d'una hora en maquillatge, després vestuari i altre. Sobretot juguem amb les ombres per a aconseguir que el públic veja en el meu al Rei del Pop. No és senzill deixar de ser Ximo per a convertir-se en Michael.

Però l'espectacle no solament comporta eixe temps de caracterització sinó que abans del musical i després tenim hores de treball. Quan li dediquem més temps és en el període de creació i en els primers assajos cada vegada que renovem l'espectacle. Després va tot més rodat però al principi són moltes hores.

 

Quin ha sigut l'evolució de l'espectacle en este temps?

Des que comencem hem anat perfeccionant-ho tot. Hem canviat moltes coses. Al principi era un homenatge amateur, ara està professionalitzat des del vestuari fins a la posada en escena, la coreografia, els ballarins... Ara s'és més selecte en els càstings. S'ha canviat la música i el guió, ja que hem afegit coses però la veritat és que hem intentat mantenir el fet que Michael Jackson en les seues gires sempre mantenia els mateixos temes i tan sols canviava dues o tres cançons. Nosaltres sabem que any rere any ve gent a veure el musical pel qual cada temporada canviem alguna cosa perquè hi haja novetats.

 

en-conciertoCom vos ha canviat la vida esta aventura?

La veritat és que ens ha canviat molt la vida perquè no era l'objectiu principal. Jo mai vaig tenir com a objectiu ser el doble de Michael ni arribar on hem arribat. Però la veritat és que és molt bonic. Ho hem viscut tot sense voler. Amb el temps anem posant objectius i veiem que ho complim però és molt bonic que la gent valore el treball que feixos i és molt bonic quan la gent se t'acosta i et felicita. Entre el més bonic que m'ha passat és que una persona malalta, molt malalta, que va venir a veure l'espectacle em va dir que durant el temps que dur es va oblidar de tot el que li estava passant.A més, que si m'haguera vist, Michael Jackson estaria orgullós del meu.

 

Com es compagina ser el doble de Micheal Jackson amb la seua vida privada?

La veritat és que és una mica difícil, sobretot pels horaris que són complicats. Per a què el públic gaudi nosaltres tenim diverses hores de treball abans de la funció i diverses després. Les actuacions solen ser en cap de setmana quan tothom està gaudint i a tu et toca treballar però al cap i a la fi el teu gaudeixes d'esta manera, gaudeixes damunt de l'escenari.

 

Quin és el futur que li espera a la Jackson Dance Company?

De moment, la gira d'hivern. Estarem per tot el territori nacional i a l'estiu en les festes patronals de diferents poblacions. L'objectiu de la companyia és el que marquem dia a dia. Que la gent gaudisca. El que més ens agrada és quan acaba l'espectacle i la gent s'acosta a dir-te que Michael Jackson estaria orgullós de nosaltres, que els fem feliços veient l'espectacle i que s'obliden dels seus problemes per una estona. Cerquem que la gent gaudisca. A més d'açò, en el temps que portem hem actuat diverses vegades en televisió, l'última esta passada Nit de Nadal en l'especial de Tele 5, però no ens quedem ací, seguirem treballant per a, a poc a poc, aconseguir grans coses.

Destacats