World Press Photo 20 arriba a València

Guardar

world-press-photo
world-press-photo

La Fundació Chirivella Soriano de València acollirà, entre el 17 d'octubre i el 8 de novembre, l'exposició World Press Photo 20, la mostra "més prestigiosa de fotoperiodisme mundial, que aconsegueix enguany la seua huitena edició a la ciutat".

D'aquesta manera, la Chirivella Soriano i Doctornopo, organitzadors de la mostra, continuen amb aquest acord per a situar a València "en el circuit internacional de la fotografia", recalquen els responsables de la iniciativa en un comunicat.

L'exposició recull els esdeveniments informatius més rellevants de 2019 i és un "referent mundial de compromís amb el periodisme gràfic i la llibertat d'expressió".

En aquesta ocasió, el certamen estarà organitzat dins dels protocols sanitaris enfront de la Covid-19 per a garantir la seguretat del públic assistent.

El fotògraf japonés Yasuyoshi Chiba, de l'agència AFP, ha sigut guardonat amb el World Press Photo 2020 per la seua imatge 'Straight Voice'(Veu directa), presa durant una protesta ciutadana reclamant un govern civil a Khartum, la capital de Sudan.

En la fotografia, un jove, il·luminat per telèfons mòbils durant una apagada de llum, recita poesia com a forma de protesta entre els manifestants.

La sèrie guanyadora 'Kho, the Genesis of a Revolt' (Kho, el Gènesi d'una revolta), del fotògraf francés Romain Laurendeau, retrata com es va gestar la revolta de milers de joves de classe treballadora d'Algèria reclamant la renúncia del president Abelaziz Buteflika, que havia ostentat el càrrec durant 20 anys.

En la present edició han participat prop de 74.000 fotografies de més de 4000 professionals gràfics de tot el món. Tres fotògrafs espanyols figuren entre els guardonats: els barcelonins Ricard García Vilanova i Ramón Espinosa, i el sevillà Antonio Pizarro Rodríguez.

CATEGORIES

Les obres estan organitzades en diferents categories que abasten totes les realitats vitals i els fenòmens socials, culturals, econòmics i naturals.

L'exposició presenta imatges individuals i sèries sobre temes contemporanis, medi ambient, notícies generals, projectes a llarg termini, naturalesa, retrats, esports i notícies d'actualitat.

D'aquesta manera, World Press Photo València "posa a l'abast del públic informació per a la reflexió i per a entendre els esdeveniments del moment", conclouen.

Destacats