València renova el conveni de col·laboració amb l'Institut Superior d'Ensenyaments Artístics

Guardar

Teatre El Musical
Teatre El Musical

L'Ajuntament de València, a través de la regidoria d'Acció Cultural, ha signat un conveni de col·laboració amb l'Institut Superior d'Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana (ISEACV), perquè l'alumnat de l'Escola Superior d'Art Dramàtic de València (ESADV) exhibisca les obres de final de carrera en el Teatre El Musical i l'auditori La Mutant.

L'objectiu del conveni és facilitar el desenvolupament de les exhibicions curriculars de tercer i quart curs de les especialitats d'interpretació, direcció escènica i escenografia. Aquestes es realitzaran a l'auditori La Mutant i en el teatre El Musical, gestionats per la regidoria d'Acció Cultural. L'acord respon a l'interés de l'ISEACV a difondre les activitats escèniques, preparades en els tallers de final de carrera dels alumnes de l'especialitat d'interpretació, així com de presentar les noves promocions d'actors i actrius valencians.

Per a la realització i desenvolupament d'aquestes representacions teatrals, l'Ajuntament de València posa a la disposició de l'ISEACV, durant unes dates determinades, els dos teatres municipals, donada la falta d'instal·lacions pròpies per a aquesta mena d'actuacions.

La regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez, ha destacat que "les administracions públiques estem per a col·laborar entre elles i, en aquest cas, és important contribuir amb la cessió temporal dels teatres municipals per a facilitar la realització de les representacions finals de l'alumnat que s'està formant professionalment en les arts escèniques". "Els teatres municipals estan oberts a acollir festivals, activitats culturals o aquest tipus de convenis, igual que el que tenim amb la Diputació de València per a acollir programació del Teatre Escalante en certes dates de l'any, ja que en l'actualitat no disposen de teatre, igual que l'Escola Superior d'Art Dramàtic de València".

Per la seua banda, la directora de l'Institut Superior d'Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana, Inmaculada Sánchez, ha mostrat la disposició al fet que "aquestes col·laboracions siguen, no únicament en les representacions d'Art Dramàtic, sinó que s'estenguen a altres ubicacions per a la resta d'ensenyaments artístics superiors que comprenen dansa, música, arts plàstiques i disseny i ceràmica". Per tant, "continuarem col·laborant amb la regidoria d'Acció Cultural per a continuar oferint art i cultura als valencians i valencianes realitzades pels nostres joves que estan finalitzant els seus estudis superiors de Grau".

Destacats