València destina 4 milions a empreses del sector cultural en la quarta convocatòria del Pla Resistir

Guardar

Campus -danza
Campus -danza

La regidora de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé i la regidora d'Educació i Acció Cultural, Maite Ibáñez, han fet pública la quarta convocatòria d'ajudes fruit del Pla Resistir, que anirà destinada a les empreses del sector cultural que no van ser beneficiàries en la primera convocatòria. Les ajudes tenen un pressupost de 4 milions d'euros, que provenen dels diners sobrants dels 28,8 milions del Pla Resistir, en el qual l'Ajuntament participa al costat de la Generalitat Valenciana i la Diputació. "En la primera convocatòria es van beneficiar d'aquestes ajudes 418 empreses i autònoms del sector cultural de la ciutat, que van rebre 890.000 euros. En aquesta ocasió el que presentarem és precisament la resta d'epígrafs de l'IAE que no estaven en la convocatòria inicial".

En aquesta edició s'han afegit empreses relacionades amb el sector de l'educació com a escoles infantils, escoles de dansa, acadèmies d'idiomes o empreses que realitzen activitats extraescolars "perquè som conscients que en l'últim any han patit clarament els efectes d'aquesta crisi, ja que molts dels xiquets i xiquetes de la ciutat no han pogut assistir a les extraescolars, i hem pensat que era just que l'Ajuntament poguera col·laborar amb elles", ha afegit Bernabé.

Demà la Junta de Govern Local aprova aquesta convocatòria d'ajudes i a partir de la seua publicació en el BOP s'obrirà un termini de 20 dies naturals per a presentar les sol·licituds. Bernabé ha recordat que "l'Ajuntament porta destinats prop de 14 milions d'euros en aquestes ajudes". El consistori ha completat el Pla Resistir amb ajudes als sectors tradicionals, amb un pressupost de 2,3 milions d'euros i ajudes al sector del taxi, amb un import que pot arribar fins als 5,5 milions d'euros. A més, les empreses "podran complementar aquestes ajudes amb les del govern central".

La regidora d'Educació i Acció Cultural, per la seua banda, ha recordat que "durant l'any 2020, a través de huit línies d'ajudes diferents, el consistori ha dedicat 1.615.000 euros al sector cultural de la ciutat". 500.000 per a empreses, autònoms i professionals del sector, mitjançant "IMPULSART" i la resta amb "línies d'ajudes ordinàries i altres convocatòries, per a injectar liquiditat a les empreses i autònoms".

Ibañez ha explicat que des de la regidoria s'ha treballat amb les diferents associacions del sector cultural i educatiu per a conéixer les necessitats reals i aconseguir que les ajudes es repartiren de manera eficient. "L'objectiu ha sigut abordar la situació des d'una perspectiva transversal, escoltar i fer costat als professionals del sector i implementar totes les millores possibles davant les actuals circumstàncies sanitàries".

Destacats