València compra l'obra "Zoco Moro" de José Benlliure

Guardar

1123 Compra El zoco moro de Benlliure
1123 Compra El zoco moro de Benlliure

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals de l'Ajuntament de València, Glòria Tello, ha anunciat que l'Ajuntament ha adquirit l'obra de José Benlliure titulada "Zoco Moro", datada el 1890. Es tracta "d'una pintura de bona factura, representativa del període romà del pintor, per la qual teníem molt d'interés, ja que enriquirà de manera sensible el discurs expositiu de la Casa-Museu Benlliure, de propietat municipal", ha explicat la regidora Tello.

Tello ha avançat que es tracta d'una compra emmarcada en la Crida pel Patrimoni que es va convocar el passat 28 d'agost per incrementar les col·leccions municipals mitjançant l'adquisició d'objectes artístics i antiguitats i que va ser molt ben rebuda per antiquaris, galeries i artistes.

Aquesta convocatòria per adquirir fons artístics és la primera vegada en la història que es convoca des de l'Ajuntament de València i s'ha realitzat "per tal de pal·liar els efectes de la crisi provocada pel coronavirus en el sector de l'art", ha explicat Tello.

Aquesta obra en concret s'ha adquirit per un import de 14.500 euros a la galeria d'art "Arca Online València", situada en el carrer Ciril Amorós 55. La peça és un oli sobre taula amb unes dimensions de 17'5 per 22'5 cm.

Aquesta obra de José Benlliure plasma una escena urbana del nord d'Àfrica, destinació per excel·lència dels nous orientalistes de principis del segle XX que, deixant enrere la idealització i la fantasia d'herència romàntica, visitaren aquestes terres per descobrir in situ la seua llum, els seus paisatges i les seues gents a través d'una mirada que buscava ser objectiva i hereva de l'impressionisme.

Destacats