Una vèrtebra de 'Losillasaurus' de grans mides s'exposa en 'Els nostres dinosaures'

Guardar

vertebra_losillasaurus
vertebra_losillasaurus

'Losillasaurus' és un gènere de dinosaure format per una única espècie que va viure a finals del Juràssic. Una vèrtebra d'este dinosaure s'exposa en la mostra 'Els nostres dinosaures' en el Museu de les Ciències. Esta peça en concret, que apareix deformada i esclafada per pressió del terreny, va ser descoberta en la província de València.

Este dinosaure es caracteritza per les seues grans mides s'estima que podria arribar als 27 metres de llarg- i per la dimensió i forma de les seues espines vertebrals. Esta peça, cedida pel Museu de Ciències Naturals de València comparteix vitrina en la sala dedicada al Juràssic amb una vèrtebra de Brachiosaurus, cedida pel mateix centre i altres fòssils de sauròpode, com els ossos d'un fèmur, una mà i dits de peu, procedents del Museu Paleontològic de Alpuente.

La Ciutat dels Arts i les Ciències i la Universitat de València han organitzat l'exposició en col·laboració amb el Museu de Geologia de la Universitat de València (MGUV) , la Xarxa de Museus i Col.leccions de Paleontològiques de la Comunitat Valenciana i el Museu Geominero (Institut Geològic i Miner d'Espanya) , entre altres.

Amb 2.200 metres quadrats de superfície, 'Els nostres dinosaures' compta amb més de 600 peces, un 90% d'elles són reals i la resta són rèpliques i maquetes. Del total de peces el 41% són de la Comunitat Valenciana i un 19% de la resta del territori espanyol. També hi ha peces que procedeixen d'Amèrica, Xina, El Marroc, Polònia, França o Anglaterra, entre altres.

Destacats