Una sèrie d’audiovisuals que combinen música i patrimoni ajudaran a difondre el potencial de les bandes de música valencianes

L’inici de les gravacions a Requena suposa el primer pas d’aquest projecte pilot que posteriorment també es desenvoluparà a Carlet

Guardar

Audiovisual Requena_03_0
Audiovisual Requena_03_0

La Diputació de València, a través de l’Àrea de Cultura, ha iniciat la gravació d’un audiovisual amb imatges en alta resolució que combina obres interpretades per la Sociedad Musical Santa Cecilia de Requena, dirigida per Sergio Navarro i guanyadora de la Secció Especial del 40 Certamen Provincial de Bandes de Música que convoca la corporació provincial, amb fotogrames del patrimoni cultural, artístic i arquitectònic del municipi. Una iniciativa que s’emmarca dintre del programa ‘València és música’ i que persegueix donar a conèixer, amb projecció internacional, la tradició bandística valenciana i els atractius dels municipis i ciutats de les comarques valencianes.

El diputat de Cultura, Xavier Rius, ha explicat que amb aquest metratge “iniciem un nou projecte que farà possible l’enregistrament d’obres per part de les formacions musicals guanyadores del Certamen Provincial”, ha indicat. Una iniciativa que posa de manifest que la Diputació “continua bolcant-se en donar el màxim suport a les bandes de música valencianes”, alhora que ha destacat que aquesta sèrie d’audiovisuals “ajudaran a difondre el potencial musical valencià, ja que en breu quedaran a disposició de les televisions interessades que així ho sol·liciten”, ha apuntat.

La fortalesa de Requena, la Plaça del Castell, l’església de Santa Maria, el Palau del Cid o la Puerta del Ángel són només alguns dels enclavaments que s’incorporen a l’audiovisual, juntament amb la Sociedad Musical Santa Cecilia de Requena. Una vegada finalitzat, aquest s’allotjarà a un servidor de la corporació provincial i s’habilitarà l’accés a les imatges per part de les televisions i productores que així ho sol·liciten per poder fer ús de les mateixes.

La gravació d’aquest audiovisual constitueix el primer d’un projecte pilot que pretén donar a conèixer i posar en valor la música i els municipis de les comarques valencianes. A Requena li seguirà posteriorment Carlet, amb la participació de la Unió Musical, mereixedora del primer premi i menció d’honor a la Secció Primera del Certamen de Bandes.

Destacats