Una caravana reconvertida en "cinema minúscul" recorre València per a despertar la passió per l'animació

Guardar

caravana_cultura
caravana_cultura

La 'Puck Cinema Caravana' arriba aquest diumenge, 29 de setembre, a la plaça de l'Ajuntament de València i el dilluns 30 a la Universitat Politècnica de València (UPV) per a "despertar la passió pel cinema d'animació".

La caravana, reconvertida en sala de projecció, alberga en el seu ventre "un cinema minúscul, potser el més xicotet del món", ja que només caben set persones en el seu interior.

Oberta per a tots els públics, es pot visitar diumenge, d'11 a 14 i de 17 a 20 hores, en la plaça de l'Ajuntament de València, detalla l'Institut Valencià de Cultura (IVC) en un comunicat.

Amb l'inici de les celebracions del Dia Internacional de l'Animació, la caravana 'Puck' s'instal·la dilluns en la Facultat de Belles arts de la Politècnica, d'11 a 14 i de 16 a 19 hores.

'Puck' exhibeix pel·lícules d'animació seleccionades de tot arreu del món, buscant entre l'inesgotable fons artístic que ha produït el gènere al llarg del temps.

L'objectiu és tant despertar la passió pel cinema d'animació com, simplement, recuperar l'experiència del cinema d'una forma particular i gaudir un instant d'una xiqueta gran obra audiovisual.

La presència de la caravana coincideix amb l'inici d'una sèrie d'activitats relacionades amb el món de l'animació, com les jornades professionals internacionals 'Cartoon Springoboard' i el festival 'Prime the Animation! 10 Anys de cinema ambulant'.

DEU ANYS DE VIDA

Com a complement, Belles arts inaugura en la sala Josep Renau de la facultat de la UPV una exposició que recorre la trajectòria de la 'Puck Cinema Caravana', des dels seus inicis en 2009 fins al 2019.

Aquesta mostra pretén donar visibilitat a un projecte de didàctica del cinema que compta amb l'inconfusible estil gràfic de Carles Porta, per a generar un espai màgic, obert al públic de totes les edats, des del qual recuperar l'experiència del cinema i despertar la passió per l'animació. L'exposició es pot visitar des del dilluns fins al 31 d'octubre.

Destacats