Un recurs a la redacció del projecte d'obres del Palau de la Música per al procés i retarda el seu inici

Guardar

Palau de la Música
Palau de la Música

El recurs presentat a l'adjudicació del contracte de redacció del projecte per a la rehabilitació del Palau de la Música de València per part d'un dels aspirants ha paralitzat aquest procés i suposarà, en conseqüència, un retard de les obres.

Fonts municipals han confirmat a Europa Press la presentació d'aquest recurs per part d'una signatura que va concórrer a aquesta adjudicació i que no va quedar en primera posició.

Així mateix, han detallat que el recurs està "centrat en judicis de valor", és a dir, en criteris subjectius del procés i que la seua interposició paralitza la redacció i així el tràmit per a l'execució de la reforma.

L'Ajuntament de València va acordar a mitjan setembre l'adjudicació del contracte de redacció del projecte bàsic i d'execució, direcció d'obra i coordinació de seguretat i salut per a l'adequació del Palau de la Música. D'aquesta manera, s'avançava en el projecte per a reformar les sales Iturbi i Joaquín Rodrigo i adequar l'auditori per a fer-lo més sostenible i energèticament eficient.

A partir d'aquesta adjudicació, feta per un import de 244.295,13 euros, es donava a l'empresa adjudicatària tres mesos per a abordar la redacció del projecte. La regidora de Gestió de Recursos,

Luisa Notario, va destacar llavors que els terminis administratius s'havien reduït al màxim gràcies al treball realitzat durant el confinament per a accelerar tots els procediments que no es trobaren en una fase de terminis administratius.

Així es va voler compensar el període de l'estat d'alarma en què els terminis es van suspendre i també "el temps perdut" a conseqüència del recurs interposat pel Col·legi d'Arquitectes, que va ser desestimat pel Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals.

Després de conéixer-se el recurs a la redacció del projecte de les obres de rehabilitació del Palau de la Música, la regidora del PP Julia Climent ha lamentat que l'inici d'eixos treballs "vaja a patir un nou retard" i ha demanat que s'informe "amb claredat" sobre els terminis previstos.

Climent ha censurat, en un comunicat, que "després de quinze mesos des que es va produir el despreniment en el sostre de la sala Joaquín Rodrigo encara no hi haja un cronograma precís que marque quan podrà obrir de nou les seues portes el Palau de la Música".

L'edil 'popular' ha criticat que es vaja a tindre el Palau de la Música tancat fins a 2023" per una "mala gestió" que ha atribuït a l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó (Compromís), i al seu soci de govern, el PSPV.

Julia Climent ha acusat els membres de l'executiu municipal de "no ser capaços de buscar fórmules administratives que permeteren una intervenció més ràpida".

La regidora ha destacat que el PP demana a les titulars de Recursos Culturals i presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, i de Serveis Centrals Tècnics, Luisa Notario, que "informen amb claredat als valencians de quina és la situació actual i de quan estimen que podrà reprendre's l'activitat de l'auditori principal i de la resta de sales".

TANCAMENT "DRAMÀTIC"

"El tancament del Palau de la Música no sols és dramàtic per a l'activitat i difusió de la música i la cultura, sinó que també suposa una garrotada per a la projecció internacional de la ciutat", ha agregat Climent.

En aquesta línia, la representant del PP ha manifestat que la reobertura del Palau de la Música "hauria de ser prioritària per a l'Ajuntament", tenint en compte que es tracta d'"un dinamitzador cultural", d'"un emblema de València" i, "quan està en ple funcionament, un motor econòmic de la ciutat".

Destacats