Un fantasma en el Palau. El cacem?

Este dissabte passa una ‘terrirífica nit’ en el Palacio Cervelló amb l’activitat al Museu en Pijama

Guardar

palaucervello
palaucervello

Un museu pot ser dels més divertit o no? Pintura, escultura, arquitectura, art en general pot resultar complicat per als més xicotets, però cada edifici, cada quadre, cada escultura té una història i per què no aprendre-la jugant i gaudint. Des de fa un temps, alguns museus de València obrin les seues portes amb nocturnitat i traïdoria per a gaudi dels més curiosos. Este pròxim dissabte, l'activitat Al Museu en Pijama visitarà el Palau de Cervelló que sota el lema 'Un fantasma en el Palau' cercarà fer les delícies d'aquells que s'atrevisquen a viure esta aventura.

De forma lúdica i a través d'este fil conductor els xiquets, d'entre 8 i 11 anys, aprendran la història dels palaus en general i d'este en particular. Com eren els palaus? Qui vivia en ells? Com era viure en el s. XIX?

L'entrada al Palau serà al voltant les 20.30 hores del pròxim dissabte i després del sopar els presents gaudiran d'activitats per les estades de palau. Els xiquets portaran per a esta excursió el sopar (entrepà o tupper), pijama, muda neta, borsa de condícia, sac de dormir, esterilla, llanterna, coixí i alguna peça d'abrigar. Després de passar 'una terrorífica nit' i desdejunar, els més xicotets tornaran a les seues llars (8.30 hores del matí) amb una aventura més que explicar.

 

El Palau dels Comtes de Cervelló

Este palau va ser residència de reis i il·lustres personatges durant el segle XIX. De fet, a més que del mariscal Suchet es va instal·lar en ell durant la invasió de València, va haver-hi un fet històric més que rellevant entre les seues parets: la restauració de l'absolutisme quan Fernando VII va abolir la Constitució de Cadis de 1812. Qui també van passar per les estades del Palau dels Comtes de Cervelló varen ser la reina regent Mª Cristina i Isabel II.

Entre les coses que es poden contemplar en aquest palau es troba la Galeria Borbònica, els frescs de la torre sud (d'època fernandina), l'Arxiu Històric Municipal, creat en 1238, i diferents exposicions com la de 'El Palau de Cervelló, seu de personatges il·lustres durant el s. XIX' que mostra els avatars històrics esdevinguts a palau i 'El Tresor de la Memòria' en la qual es poden observar els fons de l'Arxiu Municipal que alberga el palau.

Destacats