Teatre, dansa i música s'uneixen en Sagunt a Escena en l'espectacle 'Només són dones'

Guardar

nomes
nomes

Teatre, dansa i música s'uneixen en Sagunt a Escena en l'espectacle 'Només són dones', que es podrà veure hui a les 22.30 hores al Teatre Romà. Un espectacle multidisciplinari que parla de les dones durant la Guerra Civil: cinc dones que viuen la terrible guerra feixista i les seues seqüeles. Realitat i fantasia juntes fent ficció d'algunes històries que van succeir en la vida real.

L'espectacle de Carmen Domingo, dirigit per Carme Portaceli i amb coreografia de Sol Picó, ret homenatge a les dones que van viure la Guerra Civil a través de les seues protagonistes Miriam Iscla, Xaro Campo i Carme Conesa i la música original de Maika Makovski.

Les tres disciplines juntes, teatre, dansa i música en viu, serviran per a fer un homenatge a totes aquestes lluitadores, heroïnes condemnades al silenci, i per a parlar de la nostra memòria històrica, clau essencial per a mirar el nostre futur.

"Les històries en què ens hem inspirat per a fer aquest text estan basades en casos reals de dones que patiren la violència i la injustícia d'aquells moments de la nostra història", conta la seua autora Carmen Domingo. Dones com Matilde Landa, militant del Partit Comunista d'Espanya, o Amparo Barayón, casada amb Ramón J. Sender, que treballava per a organitzacions anarquistes.

Cinc dones, cinc històries entrellaçades que, ajudades de la ficció, però creades a través de moltes històries reals, ens expliquen els patiments i les penúries que van viure milers de dones en les presons de tot l'Estat espanyol. "Per això -afirma la seua autora-, el text, encara que és el reflex d'una situació històrica concreta, és una crida universal al reconeixement que tenim el deure de donar als centenars de milers de dones immerses en conflictes bèl·lics de diferent índole i en diferents països, que van lluitar per crear un món millor i en molts casos van morir en l'intent".

Arxivat a:

Destacats