SPV, Compromís y Podemos destacan el discurso de Puig "con los pies en la tierra" y basado en sociedad diversa

Guardar

Botànic II
Botànic II

El PSPV, Compromís i Podemos han destacat el discurs efectuat aquest dimecres pel president de la Generalitat, Ximo Puig, amb motiu del 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat, "amb els peus en la terra" i basat en una societat diversa, que "respecta la diversitat".

Així s'han pronunciat en declaracions als mitjans de comunicació el portaveu del PSPV, Manolo Mata, el de Compromís, Fran Ferri i el secretari d'Anàlisi Política de Podem, Ferran Martínez, a les portes del Palau de la Generalitat, preguntats per la seua opinió sobre el discurs del 'president'.

Sobre aquest tema, Mata ha subratllat el discurs de Puig "amb els peus en la terra" perquè "ha explicat el valor d'aquest poble". "Som el reflex del que ha volgut el poble valencià, que ha demanat que es canvie una dinàmica, que ens oblidem d'una època nefasta que hem passat i estem en un procés de reconstrucció econòmica pensant en la gent i en les dificultats que vénen", ha dit.

Mata ha recordat que la "priorització" és "sempre" la batalla pel finançament "i si alguna força aprofita per a criticar el contingent basc, doncs que ens ho posen ací també. Al final Espanya haurà de resoldre com finança l'estat de benestar", ha suggerit.

Sobre aquest tema, ha recordat que "l'Espanya del benestar s'assentisca en tres pilars: la sanitat, l'educació i el benestar social" i ha assegurat que a Espanya es necessita que hi haja "territoris diversos i igualtat de les persones".

Així mateix, ha destacat que cada any la consolidació del 9 d'Octubre és "més evident", "més festiu" i hi ha "menys conflicte". "És un acte de compromís dels valencians", ha postil·lat.

Per part seua, Ferri ha subratllat que Puig ha fet un discurs amb el qual s'ha sentit identificat perquè s'ha basat "en una societat diversa, que respecta la diversitat". "Els valencians hauríem d'aprofitar per a reflexionar sobre quina societat volem ser en aquest segle i de cara al futur en un moment de lluita contra el canvi climàtic", ha asseverat, al mateix temps que ha reclamat plantejar-se quin model de mobilitat i d'infraestructures volen els valencians.

D'altra banda, Martínez també ha valorat el discurs de Puig: "Ha fet un bon discurs basat en valors de convivència i diàleg, apel·lant a la igualtat entre dones i homes, a la immigració, refugiats i canvi climàtic".

Al seu entendre, si s'haguera de posar un "però, seria que la seua formació haguera fet major incís en l'agenda social, "en tots els problemes de precarietat, pobresa i desigualtat que encara pateixen milers de valencians", ha lamentat.

Arxivat a:

Destacats