'Sónnica i Acteón' al Teatre Romà en una producció de Passió per Sagunt

Guardar

L'associació saguntina Passió per Sagunt presenta enguany, en el marc de la XXXIII edició del festival Sagunt a Escena l'obra 'Sónnica i Acteón', que es representarà al Teatre Romà hui, demà i el diumenge.

Amb aquesta obra, a més del plaer de gaudir d'un gran espectacle, la intenció dels seus creadors és la de recuperar la memòria històrica de la ciutat de Sagunt. Fa més de 50 anys va ser representada sobre les pedres del Teatre Romà de Sagunt l'obra de Blasco Ibáñez 'Sónnica la Cortesana', la qual va deixar una enorme empremta en la memòria dels habitants d'aquesta ciutat, que ara es vol recordar i retre homenatge.

En l'espectacle representat per gent de Sagunt participen 39 actors i actrius, deu ballarins i huit músics, en total 57 persones en escena, sota la direcció d'Amparo Vayá representant la versió del text realitzada per Albert Forment.

'Sónnica la cortesana' és una novel·la històrica escrita per Vicente Blasco Ibáñez i publicada en 1901. La trama es desenvolupa durant els anys 219 i 218 a. C. i té com a fons històric el lloc de Sagunt pels cartaginesos sota el comandament d'Anníbal.

El grec Acteón arriba a la ciutat de Sagunt poc abans de l'assetjament de la ciutat per part dels cartaginesos. En la ciutat s'enamora i entaula una relació amb Sónnica, a la qual tots anomenen 'la cortesana' o 'la rica', també d'origen grec. Poc més tard, Acteón es veurà implicat en la defensa de la ciutat davant de l'atac dels cartaginesos i haurà d'anar a Roma a demanar auxili, abans de la caiguda final de la ciutat.

Destacats