Sokolov inicia la seua gira espanyola a València i esgota les entrades del recital de Chopin i Rakhmàninov

Dins de l’abonament del Palau de la Música

Guardar

0220 Palau Música. Sokolov (2)
0220 Palau Música. Sokolov (2)

El pianista Grigory Sokolov torna un any més a la programació del Palau de la Música. El concertista rus inicia la seua gira espanyola a València, on ha esgotat les entrades, i després visitarà Sevilla, Bilbao, Oviedo i Madrid. L'artista interpretarà demà diumenge, a les 19 hores, a l'Auditori de Les Arts, un recital amb obres mestres del romanticisme i postromanticisme.

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals i presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, ha destacat que Sokolov "sol iniciar la seua gira espanyola amb nosaltres, i és sens dubte un fixe en la programació, un veritable esdeveniment per al nostre públic, que sempre ompli la sala per dedicar-li les més grans ovacions en cada una de les ja setze visites al nostre abonament". La regidora ha afegit que "enguany, que celebrem el 125 aniversari de José Iturbi, no podia faltar Sokolov per arrodonir l'homenatge al superbiós pianista valencià".

El públic assistent podrà gaudir de quatre poloneses de Frédéric Chopin i dels 10 Preludis de Serguéi Rakhmàninov. Considerat com un dels millors pianistes del món, els recitals de Grigory Sokolov són qualificats de titànics i plens de musicalitat, d'intimisme, de tècnica i de virtuosisme. Per al director del Palau de la Música, Vicent Ros, el pianista rus "brilla amb llum pròpia dins del cartell de grans pianistes internacionals de la nostra programació, com Joaquín Achúcarro, Alexei Volodin, Lang Lang, Valentina Lititsa, Katia i Marielle Labècque, Nelson Freire i Javier Perianes".

Els recitals de Sokolov comprenen des de transcripcions de la polifonia sagrada medieval i obres de Byrd, Couperin, Rameau, Froberger, fins a la música de Bach, Beethoven, Schubert, Schumann, Chopin, Brahms, i composicions històriques del segle XX de Prokófiev, Ravel, Scriabin, Rakhmàninov, Schoenberg i Stravinski. Sokolov va nàixer a Leningrad —Sant Petersburg— i va començar a tocar el piano amb cinc anys. Amb tan sols 17 anys es va convertir en el músic més jove a rebre la medalla d'or en el Concurs Internacional de Piano Txaikovski a Moscou.

Les seues gravacions en viu de l'època soviètica van adquirir un estatus quasi mític a Occident. Ha actuat com a concertista solista amb orquestres com la Filharmònica de Nova York, Royal Concertgebouw Orchestra d'Amsterdam, Philharmonia de Londres, Symphonieorchester des de Bayerischen Rundfunks i Filharmònica de Munic, abans de fer només recitals. Realitza al voltant de setanta concerts cada temporada recorrent tot Europa, immers en un únic programa. El pianista té un gran interés en el mecanisme i la configuració dels instruments que toca, ja que passa hores explorant les seues característiques físiques.

Destacats