Sílvia Lerín, guanyadora de la beca Velázquez

Guardar

1103 Beca Velázqu
1103 Beca Velázqu

L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals, ha atorgat ja de la beca Velázquez que està dotada amb 16.000 euros. La beneficiària es tracta de la valenciana de naixement i llicenciada en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València en 1998, Sílvia Lerín. La seua trajectòria i l'obra presentada, «verde sobre cobre», l'han fet mereixedora d'aquest guardó, que li atorga la possibilitat de viure una estada de formació durant el curs acadèmic 2020-21 a la Casa de Velázquez de Madrid.

A la Casa de Velázquez, Sílvia Lerín continuarà el seu projecte 'Copper skin', una sèrie autobiogràfica que investiga la manera en la qual el coure, durant el seu procés d'oxidació, produeix un verd de color turquesa únic sobre la seua superfície, resultant en una forma d'epidermis del metall.

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha fet valdre "el fet de convocar aquesta sèrie de beques per a promoure la investigació cultural i el treball de recerca dels professionals de les belles arts de la nostra ciutat. L'Ajuntament de València dona suport a les persones que dediquen la seua vida a la cultura des de l'àmbit acadèmic amb les beques Velázquez i Blasco Ibáñez, impulsades amb la intenció de potenciar la creació i el patrimoni artístic cultural dels valencians i valencianes".

Per Lerín el verd turquesa generat pel coure té una connotació molt poètica, una espècie de ressorgiment: l'òxid en comptes d'evocar deterioració i decadència es converteix en bellesa per a l'ull a més de ser una pell protectora del coure. Amb la seua obra Sílvia està interessada en aquesta segona mirada que pot fer-nos entendre i veure la bellesa d'una cosa que ens era antiga i inservible.

Sílvia és una artista que ha realitzat nombroses exposicions individuals a Espanya, Regne Unit i Alemanya, i la seua obra s'ha vist en fires i en exposicions col·lectives als Estats Units, Regne Unit, Espanya, Finlàndia i Alemanya.

El seu treball comprén majoritàriament pintura i instal·lacions i ambdues es basen en la manipulació del material mitjançant plecs, talls, superposicions creant formes fins a aconseguir un equilibri en la composició.

Podem dir que per a ella és important la relació física amb el material. A través d'investigar i veure les seues possibilitats expressives, Sílvia crea obres que suggereixen objectes, llocs i experiències. La beca Velázquez té en compte l'obra, la formació i la trajectòria, des d'un punt de vista holístic, dels professionals valencians de la cultura ha conclòs Tello.

Destacats