Ribó reivindica al govern central que condicione l'entorn del Museu de Belles Arts

Guardar

imagen_1_049955
imagen_1_049955

La rehabilitació del Museu de Belles Arts de València culminarà amb les obres de condicionament del seu entorn, que -tal com ha reivindicat este dijous l'alcalde Joan Ribó- “s'haurien de licitar en el present any”. D'esta manera, la primera autoritat municipal, ha recordat que el govern estatal es va comprometre a presentar, al maig de 2017, el projecte d'execució d'estes obres i ha sol·licitat, davant el secretari d'Estat de Cultura, Fernando Benzo, “que el Museu de Belles Arts, que és la segona pinacoteca d'Espanya, tinga els recursos que mereix i que precisa per a tindre el pes que ha de tindre en la ciutat, la comunitat i l'estat espanyol”.

L'alcalde, ha realitzat estes declaracions en l'acte de lliurament de les obres de la cinquena fase de rehabilitació de l’esmentat Museu, un acte en el qual, simbòlicament, el secretari d'Estat de Cultura, Fernando Benzo, ha lliurat les claus de l'edifici del museu al conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà. Amb este gest, tal com ha explicat el responsable del Ministeri de Cultura, “finalitza una fase, i comença la següent, per a l'equipament del museu”.

“Però a més està pendent la urbanització de l'entorn del museu. De fet, em dóna molta pena que un dia com hui en el qual celebrem el final d'unes obres, ens trobem amb solars al voltant del museu que ens indica que queda molt per fer, i l'Administració de l'Estat estarà juntament amb les altres administracions per a trobar una solució que complete la intervenció”, ha manifestat Fernando Benzo, que d'esta manera s'ha compromès amb l'alcalde en l'adequació de l'entorn de l'edifici.

En la mateixa línia s'ha manifestat el conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzá, qui ha assegurat que la Generalitat, administració que gestiona el Museu que és de titularitat estatal, “també continuarà treballant en les millores que encara han de realitzar-se perquè la finalització de les obres de la cinquena fase de rehabilitació, no és un punt final”.

L'alcalde ha destacat que el projecte d'execució d'obres que el Ministeri de Cultura va anunciar que aprovaria el pròxim mes de maig contempla l’ajardinament de la part posterior del Museu, que limita amb el carrer Volta del Rossinyol, on, actualment, l'Ajuntament duu a terme obres d'urbanització i peatonalització. Estos treballs es completen amb l'obertura i urbanització de la calle Pintor Genaro Lahuerta, l’ajardinament de l'espai anteriorment ocupat pel Zoo de Vivers i la reculada del mur que tanca els jardins. Un projecte que compta amb un pressupost de més d'1,5 milions d'euros, a càrrec del Pla Confiança de la Generalitat, “amb el qual l'Ajuntament pretén dignificar l'entorn de la segona pinacoteca més important de l'Estat”.

L'alcalde també s'ha referit als recursos “adequats” amb que hauria de comptar el Museu de Belles Arts de València que, en els últims Pressupostos Generals de l'Estat va rebre una assignació de 2’3 milions d'euros, lluny dels 45 milions que va rebre el Museu del Prado, malgrat ser la valenciana la segona pinacoteca de l'Estat.

Destacats