Realitat augmentada i decorats interactius, la gran aposta d'À Punt per als Informatius

À Punt estrena temporada amb novetats en la seua graella informativa que potenciarà una informació més accessible i "de quilòmetre 0"

Guardar

presentacion informativos a punt
presentacion informativos a punt
À Punt estrena temporada amb una aposta renovada de la informació, que centrarà els seus pilars en la part més social i local de l'actualitat, però que, a més, transformarà la manera de contar-ho incorporant l'últim en tecnologia. Una aposta decidida per fer més accessible i comprensible la informació, gràcies a l'aplicació de la realitat augmentada i decorats interactius.Aquest matí, el director general d'À Punt Mèdia, Alfred Costa, acompanyat de la directora d'Informatius, Raquel Pérez Ejerique, i del subdirector d'Esports, Ricard Cobo del Prado, han explicat les principals novetats informatives per a aquesta temporada de la radiotelevisió pública valenciana. "La societat recupera el pols, la vida es normalitza i des d'À Punt havíem de fer un pas més enllà. Passem d'una escenografia corpòria a una audiovisual; incorporem la realitat augmentada en l'espai L'Oratge dels Informatius; i, a més, amb una estètica que ens posiciona en l'avantguarda tecnològica", ha explicat Alfred Costa.I és que l'estudi 3 del Centre de Producció de Programes d'À Punt estrena decorat, grafisme, retolació... però també incorpora un videowall de 18 metres – el més gran del mercat – que millorarà l'experiència informativa. En aquest sentit, Ejerique ha assenyalat, en aquesta temporada, "fem un salt en qualitat tècnica i audiovisual per a acostar-nos més als valencians i valencianes, des de la confiança que ja ens han donat, i contar tot el que passa ací des d'una perspectiva més pròxima, de quilòmetre 0, i amb informació en directe des de les 07.00, que obrim la ràdio, fins a les 22.00 que tanquem l'estudi de televisió".Per part seua, el subdirector d'Esports ha explicat que l'objectiu marcat per a aquesta nova temporada és "continuar sent el millor altaveu per a narrar tot el que passe en les grans cites esportives, amb especial atenció a les notícies amb protagonistes de la nostra terra". Així mateix, Ricard Cobo del Prado ha avançat que hi haurà nous col·laboradors, com David Casinos, que "contribuirà a donar visibilitat a un esport que moltes vegades és invisible".Entre les novetats, a més, cal recalcar el canvi d'horari del programa Línia de fons que serà des de les 23.00 fins a la una de la matinada per a competir amb les cadenes nacionals.

Més novetats en la graella

La informació local i comarcal vindrà de la mà del magazín de ràdio El Rall que, ara, serà diari. Clara Castelló i Helena Montaner tornen a les ones des de les 12.00 fins a les 13.30 hores. "Volem ser l'altaveu dels veïns i veïnes, contar històries emocionants de persones anònimes, informar des d'una perspectiva més pròxima i, sobretot, entretenir i aportar una mirada històrica dels pobles".Quant als informatius, la periodista i presentadora Jèssica Crespo ha apuntat com s'actualitzen els informatius en aquesta nova temporada. Durant les cinc hores de duració – de 07.00 a 12.00 h – "tindrem una part més informativa, però també una segona part molt més reflexiva en la qual comptarem amb persones expertes, música en directe i una entrevista diària més potent que marcarà la jornada informativa, i que estarà relacionada amb l'actualitat política, social i econòmica".

El programa 'A la Ventura' estrena nou horari

Finalment, el famós programa A la Ventura canvia d'horari i de format, i salta als matins transformant-se en un magazín matinal diari que s'emetrà de dilluns a divendres. "L'objectiu és contar l'actualitat del dia de manera clara i directa, amb eixe to desenfadat i didàctic que ens caracteritza, però també entretenir als espectadors i espectadores", ha explicat la presentadora Marta Ventura.El programa s'estrenarà a partir del pròxim 13 d'octubre, però hi haurà una prèvia amb un programa especial amb motiu del 9 d'Octubre.À Punt estrena temporada informativa carregada de novetats que, com ha assenyalat el director general Alfred Costa, "ve acompanyada d'una política d'inversió molt important. Tenim un compromís amb el teixit productiu valencià i, com hem pogut veure, darrere de tot això s'han invertit recursos que generen llocs de treball, però també un retorn que no va muntant en el cavall de la despesa, sinó en el de la inversió".

Arxivat a:

Destacats