Puig destaca el valor cultural i econòmic de les festes de moros i cristians d'Ontinyent

Guardar

FOTO_ONTINYENT
FOTO_ONTINYENT

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha visitat les festes de moros i cristians d'Ontinyent, de les quals ha destacat el seu valor cultural i econòmic i que, ha assegurat, han convertit a aquesta ciutat en "una referència internacional".

"Est és un dels grans esdeveniments que hem de defensar; festes populars que tenen una repercussió econòmica molt important", ha declarat Puig, qui també ha reiterat el compromís de les institucions amb "tot el que representa la cultura i la projecció internacional de la Comunitat".

En primer lloc, Puig ha recorregut el Museu Fester de la localitat, on s'exposen peces emblemàtiques per a aquesta festa com a fotografies, vestits, maquetes o cartells. Un espai que, segons el President, permet trobar-se amb "la sensibilitat de tot un poble amb la seua festa". Posteriorment ha visitat l'Ajuntament d'Ontinyent i ha participat en la tradicional entrada de la desfilada de cristians, que ha qualificat d'"emocionant".

El cap del Consell ha donat les gràcies a tots els que participen en aquesta festa que, tal com ha declarat, "germana, uneix i fa de la convivència i l'amistat el millor fonament per a la societat". "Aquesta és una festa autèntica, una festa de debò, amb més de 50 anys d'història, molt arrelada i amb molta capacitat de créixer i d'avançar", ha afegit.

Puig ha assegurat que aquesta cita constitueix un "símbol dels valencians" i ha assenyalat que espera que prompte siga declarada "festa d'interés turístic internacional".

Destacats