Presidència retrà homenatge al contacontes Llorenç Giménez per al 9 d'Octubre

Guardar

llorenç-contacontes
llorenç-contacontes

Llorenç Giménez, el contacontes valencià que va faltar la setmana passada, rebrà un homenatge institucional de la Presidència de la Generalitat el pròxim 9 d'Octubre. I serà un acte com els que ell tant s'estimava: entre històries, literatura oral i xiquets. Huit contacontes de tot el territori valencià es reuniran a les portes del Palau de la Generalitat per a contar històries als més menuts.

La directora general de Promoció Institucional, María Fernanda Escribano, ha explicat que s'ha fet coincidir l'homenatge amb el 9 d'Octubre, aprofitant que aquest dia és la data de naixement de Llorenç Giménez, qui enguany hauria complit 65 anys.

"Va ser molt més que un rondaller o contacontes", ha subratllat Escribano, que ha explicat que Giménez va ser, sobretot, "un mestre i divulgador de les tradicions i de la cultura valenciana entre els més xicotets".

En concret, narraran els contes que acostumava a contar Llorenç Giménez. L'acte serà el remat a la programació cultural de nou dies que està enllestint Presidència per celebrar el dia de tots els valencians.

L'acte d'homenatge, previst per a les 18.00 hores del dimecres 9 d'Octubre, estarà conduït pel contacontes Carles Cano, amic íntim de Llorenç. Ell anirà donant pas a les narracions contades per Ana Ballester, Óscar Mora, Vicent Cortés, Núria Urioz, Domingo Chinchilla, Susu Benítez, Almudena Francés i el Grup Rodamons. Tots ells han sigut amics de qui, a banda de contacontes, també era mestre, rondaller, animador, escriptor i comunicador. Està previst que a la cita assistisquen molts altres contacontes i rondallers i rondalleres disposats a donar un adéu emotiu i literari a la figura de Llorenç Giménez.

Davant la voluntat dels contacontes participants de no rebre ingressos per la seua intervenció en l'homenatge, la Presidència de la Generalitat ha decidit compensar eixe gest amb una ajuda a l'associació Narradores Amb Narradors Organitzats (NANO), que va presidir Llorenç Giménez. L'aportació es destinarà a sufragar la plantació d'un arbre al Jardí de Vivers de València, on s'organitza cada any la Fira del Llibre que tant estimava Llorenç Giménez, així com la col·locació d'una placa que recorde la figura i el treball d'una persona clau en la recuperació i divulgació de rondalles, contes, llegendes i tradicions valencianes.

Destacats