El Palau de la Música ofereix huit concerts gratis de pop, rock i música de banda

Guardar

Concert en els Jardinss del Palau de la Música de València (Live Music Valencia)
Concert en els Jardinss del Palau de la Música de València (Live Music Valencia)

"Volem convidar a totes i a tots els valencians a huit concerts molt especials per a gaudir junts del treball i de l'art dels nostres artistes". D'aquesta manera, ha presentat la regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, els huit concerts gratuïts i a l'aire lliure, que tindran lloc els dies 6, 8, 9 i 10 d'octubre en els Jardins del Palau.

Concerts on la música de banda estarà protagonitzada per la Banda Simfònica Municipal de València i per una altra formada per músics de totes les societats musicals de la Ciutat de València, donant pas al cicle de "Rock, pop..., al Palau" amb Revólver, Sole Giménez, Badlands, Lisasinson, Julio Bustamante & Lavanda i Sienna. "Són huit concerts que hem programat amb molta il·lusió", ha afegit Tello, "amb l'ànim d'ajudar a reactivar l'economia del sector cultural i contribuir a recuperar la desitjada normalitat cultural, tan necessària per a l'ànima de les persones, que tant hem patit la crisi sanitària mundial".

L'entrada és lliure i l'aforament és limitat. El públic pot aconseguir les seues localitats mitjançant reserva prèvia en la web del Palau: www.palauvalencia.com.

D'aquesta manera, la primera formació a pujar a l'escenari habilitat en els Jardins del Palau serà la Banda Simfònica Municipal, el 6 d'octubre, per a interpretar a les 19.30 hores el seu tradicional concert del 9 d'Octubre. Sota la direcció de Rafael Sanz-Espert, el públic assistent podrà escoltar marxes mores, pasdobles, danses i peces simfòniques de David Pont, Salvador Giner, Miguel Asensi Martín, Antonio Palanca, Bernardo Adam Ferrero, Óscar Navarro i el mestre Serrano.

L'endemà passat, divendres, continuarà la música de banda amb música interpretada per músics de totes les societats musicals de la ciutat de València i de la comarca València ciutat, i el seu programa "Sons de festa", sota la direcció de Celia Torà Mateo. S'interpretarà un programa d'obres molt coloristes i rítmiques d'Ignacio Sánchez, Francisco Esteve, Saúl Gómez, Ramón García i Soler, Juan Bautista González, Francisco Valor, Rafael Mullor, Amando Blanquer, José Rafael Pascual, Enrique Alborch i José Padilla.

L'endemà, dissabte 9 d'octubre, serà el torn dels grups valencians de rock i pop amb les actuacions a partir de les 19.00 hores de Julio Bustamente & Lavanda, Sole Giménez i Revólver. I finalment, el 10 d'octubre, també a partir de les 19.00 hores pujaran a l'escenari Lisasinson, Sienna i Badlands.

Per la seua banda, el director del Palau, Vicent Ros, ha destacat "la varietat i la qualitat de les propostes que hem programat a l'aire lliure i a més, entorn del Dia de les valencianes i els valencians" i ha recordat el concert de l'Orquestra de València del pròxim 7 d'octubre, a l'Auditori dels Arts i que dirigirà Rubén Gimeno amb motiu del nou d'octubre. "Podrem escoltar entre uns altres, un acte del ballet "Pasionaria" de Vicent Garcés, una altra obra que hem recuperat de l'oblit, i que d'un autor que està considerat com el creador del primer ballet valencià de la història", ha conclòs Ros.

Destacats