Ontinyent homenatjarà el 9 d’Octubre als alcaldes dels 40 anys de Democràcia

L’Alcalde Jorge Rodríguez i els grups municipals acorden reconèixer la tasca de Rafael Tortosa, Vicent Requena, Lina Insa, Rafael Portero i Manuel Reguart

Guardar

alcaldes9oct
alcaldes9oct

Ontinyent retrà homenatge el pròxim 9 d'Octubre als alcaldes i alcaldesses que ha tingut la ciutat durant els 40 anys transcorreguts des de les primeres eleccions democràtiques a Espanya, el 3 d'abril de 1979. Així, i per acord de l'Alcalde Jorge Rodríguez i els diferents grups polítics representats a l'Ajuntament, el ple solemne que cada any es fa coincidint amb la festa dels valencians i valencianes servirà per a reconéixer la tasca al davant del consistori de Rafael Tortosa (1979-1991), Vicent Requena (1991-1999), Lina Insa (1999-2001/2007-2011), Rafael Portero (2001-2003) i Manuel Reguart (2003-2007).

Per altra banda, també es distingirà pel seu treball en benefici de la societat ontinyentina al Grup Scout Mafeking 167 d'Ontinyent, el Cine Club Utiye i l'Associació d'Amics dels Reis Mags. Tots tres grups se'ls premia per la seua trajectòria en benefici de la societat i de les festes i tradicions d'Ontinyent, tasca que fa al voltant de mig segle d'història que porten desenvolupant.

L'alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, destacava que "pensàvem que era molt just reconéixer la tasca dels alcaldes que van estar al capdavant de corporacions durant diverses dècades, en les quals Ontinyent ha estat una ciutat que ha sabut adaptar-se a la realitat i on la democràcia s'ha consolidat com a part de l'ADN de la ciutat". De la resta de guardonats, l'alcalde destacava que "el grup Scout ha participat durant mig segle de manera molt activa en l'educació no formal dels i les joves. El Cine Club Utiye té una llarguíssima trajectòria en el foment del cine a Ontinyent, i l'Associació d'Amics dels Reis Mags són una de les associacions de la ciutat més actives, especialment al moment de l'esperada cavalcada de cada any".

El 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, la jornada començarà a les 12:00 hores amb una processó cívica que anirà des de la plaça Major fins al Palau de la Vila. El programa d'actes institucionals s'iniciarà amb una exhibició de música i balls tradicionals a càrrec del Grup de Danses d'Ontinyent i el grup de percussió i dolçaina "El Regall". Continuarà amb el Ball de l'Àguila, a càrrec de l'associació de Gegants i Cabets, acompanyats pel grup de percussió i dolçaina "La Colla". A continuació, ja en el Palau de la Vila, se celebrarà un ple institucional obert a tot el públic, en el qual es realitzarà el lliurament de premis a tots els guardonats.

Destacats