Nando López aposta per la literatura que provoca reflexió i descobreix diferents punts de vista

Les seues novel·les són populars entre el públic juvenil perquè aborden temes sobre homofòbia, violència masclista, suïcidi, identitat sexual i assetjament

Guardar

Nando Lopez
Nando Lopez

L'escriptor Nando López és un autor molt popular entre els adolescents perquè en les històries de les seues novel·les i obres teatrals hi ha "molta vida real", ha explicat en l'Encontre d'Escriptors en línia de la Biblioteca Valenciana.

L'homofòbia interioritzada, la violència masclista, el silenci, el suïcidi, la identitat sexual, l'assetjament i el 'ciberbullying' són temes abordats en els seus textos dels quals admet que "són situacions horribles que passen i que per això cal escriure sobre aquestes".

Els arguments de les seues històries adquireixen un paper secundari perquè el que realment vol denunciar és la violència que hi ha en la societat, els seus motius i les seues conseqüències. "Tenim una societat cada vegada més precària i descontenta que debilita l'educació i la cultura. Cada vegada s'inverteix menys en educació i això permet la captació de joves que assumeixen discursos d'odi", ha manifestat.

La seua producció literària es divideix en novel·les juvenils i obres teatrals encara que ell considera que "la seua literatura parla de l'adolescència, però pot ser llegida per tots els públics".

Alguns dels seus títols són: 'En las redes del miedo', 'La versión de Erick', 'Nadie nos oye', 'Edad de Ira', Desengaños Amorosos' i 'Inventando a Lope', entre otros.

L'escriptor aposta per la "literatura incòmoda, la que planteja eixir del confort i descobrir que hi ha més entorns i punts de vista". Ha defensat que la literatura pot provocar reflexió i que "els llibres ens han de fer pensar, ser més crítics i més lliures".

Sobre les qualitats d'un escriptor ha destacat que és la de "saber mirar" la realitat i "saber escoltar" els altres. Ha indicat que alguns dels seus llibres estan basats en testimonis que li han arribat a través de les xarxes socials. I sobre les funcions d'un llibre ha assenyalat que "ha d'emocionar, però també transmetre un missatge social".

Als estudiants de l'Encontre d'Escriptors els ha enviat un missatge clar: "llegiu, llegiu molt perquè és l'única manera d'evitar la manipulació".

Destacats