Música i talent emergent per a mostrar els resultats de la primera edició del CCCCMusicLab

El públic podrà disfrutar aquest dissabte de concerts amb els artistes participants en la incubadora del Centre del Carme: Jaime Allepuz, Teyou, TAURO, Pararrayos, Muro María i Anouck The Band, a més de Rakky Ripper i Pantocrator com a convidats

Guardar

Un dels concerts celebrats en el Centre del Carme
Un dels concerts celebrats en el Centre del Carme

El dissabte 26 de març, les últimes tendències musicals, artistes emergents, públic i indústria musical es donaran cita en el Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC). El principal motor d’agitació cultural de València oferirà diversos concerts per a culminar la primera edició del CCCCMusicLab, que en menys d’un any ha aconseguit situar els seus artistes i grups seleccionats en el sector. 

El CCCCMusicLab és una incubadora de talent musical pionera que té com a objectiu experimentar amb nous formats culturals i ajudar artistes i grups que comencen la seua carrera a traçar un full de ruta que els situe en la indústria musical. En concret, en aquesta primera edició han participat Jaime Allepuz, Teyou, TAURO, Pararrayos, Muro María i Anouck The Band, sis propostes musicals heterogènies que han aconseguit atraure mirades de discogràfiques i del públic.

“En 2021, des del Centre del Carme vam decidir apostar per aquest laboratori per a avançar en l’experimentació en les arts vives, en aquest cas a través de la música. Sabíem com era de necessari implicar-nos com a institució referent de la cultura contemporània i, un any després, estem molt agraïts del treball que s’ha realitzat, de la carrera brillant que espera a aquests sis primers artistes i de la resposta del públic i dels magnífics professionals i empreses patrocinadores que ens han acompanyat”, destaca José Luis Pérez Pont, director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana (CMCV) i del CCCC.

Pérez Pont ha animat el públic a unir-se a aquesta celebració de la música emergent, que se celebrarà el dissabte 26 de març amb un concert en el Claustre Renaixentista a les 11.30 hores, i amb un altre a les 19.00 hores en el Claustre Gòtic, fins a completar aforament. Jaime Allepuz, TAURO, Muro María i Anouck The Band compartiran escenari amb dos artistes convidats, Rakky Ripper i Pantocrator, per a sorprendre amb les seues propostes i fer un recorregut des de la música urbana i punk fins al pop. 

Així mateix, el director del Centre del Carme ha anunciat que ja s’està treballant en una nova edició de la incubadora: “El balanç és més que positiu i continuarem apostant per les noves tendències musicals i, sobretot, per valors com l’esforç, la camaraderia, la superació i la cultura en viu”. 

Més que cançons

Concerts com el d’aquest cap de setmana són només una part del treball que han realitzat en la incubadora. Els èxits del CCCCMusicLab van molt més enllà d’escoltar-los en directe o en les plataformes digitals, ja que han comptat amb tallers, trobades amb professionals de gran nivell i acompanyament personalitzat per a dissenyar la seua estratègia professional.

Aquest programa pretén secundar la formació, projecció i creixement dels i les artistes seleccionats, així com acompanyar-los a través d’una metodologia gradual i adequada a les necessitats de cada un. Les seues prioritats són abordar la situació del talent musical emergent, repensar el lloc que ocupa la indústria de la música en la cultura i refermar el CCCC com un espai on generar nous ponts entre la cultura, la indústria musical i el talent emergent.

Així, en aquesta primera edició han oferit concerts en la Nit Europea dels Museus, en l’Oasis Market Fest del Centre Comercial L’Aljub d’Elx (Alacant), en el cicle El Dormitorio Centennial Bedroom Art i en altres cites dins i fora del Centre del Carme. També han participat en jornades sobre futur i creació d’estratègies en la indústria musical i sobre contractes i salut mental en la professió de la mà de Nando Cruz, Ignacio Gallego, Nara Pinto, Marta Salicrú i Victoria Fenoll, i han comptat amb seguiment personalitzat dels directors del CCCCMusicLab, Roberto Gimeno i Victoria Fenoll.

Així mateix, el CCCCMusicLab ha aconseguit el seu objectiu de posicionar aquests artistes en el sector i tres empreses discogràfiques s’han compromés amb ells i elles, com és el cas de Magic Rooms, amb Pararrayos; BMG, amb Muro María, i ADA, amb TAURO. Un gran èxit que s’uneix a la publicació de temes i àlbums durant aquesta etapa de mecenatge, disponibles en les principals plataformes digitals. 

El CCCCMusicLab és un projecte impulsat pel Centre del Carme el juliol de 2021, que finalitzarà amb la selecció de dos dels sis talents per part del jurat de la convocatòria, que gravaran un senzill cada un. Aquesta primera edició ha comptat amb el suport de la marca de guitarres Gibson, que entregarà dues guitarres per a les i els dos artistes o bandes guanyadores en la seua recerca i impuls de nous talents, i de Cervezas Mahou, que reforça el seu compromís amb la música emergent amb l’objectiu de continuar generant experiències úniques entorn de la música en directe.

Destacats