Mostra Viva del Mediterrani ultima els detalls per a celebrar una 8a edició lliure de Covid-19

Les normes implantades per l'organització estan basades en les guies elaborades pel INAEM i l'associació Patea

Guardar

Actuació de circ en Mostra Viva del Mediterrani. Foto de Archivo
Actuació de circ en Mostra Viva del Mediterrani. Foto de Archivo

Mostra Viva del Mediterrani treballa des de fa mesos en l'establiment de les mesures necessàries per a garantir que la seua huitena edició se celebra de manera segura davant l'emergència sanitària provocada pel Coronavirus, per a això, ha elaborat un pla estratègic juntament amb els responsables de totes les seus en les quals es programaran actes relacionats amb la trobada cultural com són: LaNau, l'Octubre CCC, el Centre del Carme o la Sala Off entre altres. En tots els recintes que acolliran activitats de Mostra Viva, l'organització estarà subjecta als protocols establits pels mateixos i col·laborarà amb ells a aconseguir que tots els assistents seguisquen la normativa per a fer possible el normal desenvolupament de les activitats i verificar que no es produeixen situacions de risc.

Per a garantir la seguretat de tots, una de les primeres decisions que es van prendre, va ser la de l'elaboració de diferents plans per a assegurar la viabilitat de celebració de Mostra Viva 2020 davant qualsevol eventualitat. L'organització va determinar l'establiment d'un programa mixt que combina activitats en línia per streaming amb espectacles presencials; així mateix, l'equip de treball de Mostra Viva del Mediterrani ha realitzat una guia d'actuació a seguir per a aquells espais en els quals assumeix la total responsabilitat del compliment de les normes de seguretat contra la COVID-19. Aquest document, elaborat sobre la base de la "Guia de bones pràctiques per al reinici de l'activitat escènica i musical a Espanya" de l'Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música; i la "Guia pràctica de seguretat i higiene per a la realització d'espectacles d'arts de carrer" de l'associació Patea, està dissenyat per a garantir la seguretat de tots els assistents en espais públics com els Jardins del Túria o el Pont de Serrans. En aquests llocs, serà obligatori l'ús de màscara i el manteniment d'una distància de seguretat de dos metres. L'organització disposarà de màscares davant la possibilitat que persones del públic les trenquen o extravien, encara que els assistents hauran de portar les seues pròpies; en cas contrari, l'organització podrà arribar fins i tot a prohibir l'accés a l'espectacle a aquells que no respecten les pautes establides.

Unes altres de les mesures que es duran a terme, seran: la col·locació de cadires numerades o, si és procedent, la presència d'acomodadors que organitzaran les localitats; l'entrada i eixida dels espais per sectors i de manera gradual; la col·locació de papereres amb obertura de pedal o la posada a la disposició dels espectadors de gel hidroalcohòlic. En cas de no poder garantir el correcte compliment de les normes, Mostra Viva del Mediterrani podria optar pel retard, ajornament o, en última instància, la suspensió de les actuacions.

Els membres de l'organització també s'encarregaran d'informar les persones sobre les pautes a seguir davant qualsevol dubte. Finalment, els programes de mà seran substituïts per codis QR que permetran l'accés ràpid i segur a tota la programació de Mostra Viva del Mediterrani 2020 des del telèfon mòbil.

Per a Cristina Barbero, Coordinadora General de la trobada, "Totes aquestes mesures són necessàries per a garantir que l'única preocupació dels espectadors siga la de gaudir de la cultura"; pel seu costat, la Presidenta de Mostra Viva, María Colomer, va apel·lar a la responsabilitat individual, assegurant que "S'està fent un gran esforç perquè aquesta edició es desenvolupe de manera segura, però per a això serà imprescindible la col·laboració de tots i totes". La 8a Mostra Viva del Mediterrani, tindrà lloc de l'1 al 18 d'octubre i com cada any, comptarà amb la presència de grans representants de la cultura de les dues ribes del Mediterrani.

Arxivat a:

Destacats