Maria Josep Amigó: «Amb l’esforç coordinat de totes les administracions el Museu de la Mar de València serà referència a tot l’Estat»

La Diputació aportarà 50.000 euros per a l’elaboració del projecte de rehabilitació del Varador, una de les tres seus que tindrà el museu i que acollirà el contingut relacionat amb la indústria naval

Guardar

lalcalde-de-valencia-joan-ribo-amb-el-diputat-xavier-rius-i-la-vicepresidenta-m-j-amigo
lalcalde-de-valencia-joan-ribo-amb-el-diputat-xavier-rius-i-la-vicepresidenta-m-j-amigo

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, ha assistit a una reunió amb l’alcalde de València, Joan Ribó, per avançar en el projecte de Museu del Mar que s’està posant en marxa a la ciutat i en el qual també participa la Generalitat Valenciana, l’Autoritat Portuària de València i el Consorci València 2007.

Durant la reunió, en la qual s’ha informat a tots els assistents del projecte d’estatuts i s’ha emplaçat a una pròxima reunió al febrer per aprovar-los, Maria Josep Amigó ha explicat la disposició de la Diputació de València d’aportar 50.000 euros, dels pressupostos de 2017, per a l’elaboració del projecte de rehabilitació de l’edifici del Varador, una de les tres seus que tindrà el futur museu. La posterior execució del projecte total està valorat en uns 500.000 euros.

Segons Maria Josep Amigó, «amb l’esforç coordinat de totes les administracions i tenint en compte com de determinant ha sigut per a València viure a la vora del Mediterrani aconseguirem un Museu de la Mar que serà referència a tot l’Estat».

Així, el projecte del Museu de la Mar, que pretén recuperar i posar en valor la tradició marinera de la ciutat, comptarà amb tres seus. La del Varador, pel fet d’estar tocant la mar està previst que aculla la part més relacionada amb la indústria naval i on es duga endavant un projecte pedagògic amb tallers per a xiquets i formació per a totes les edats.

La casa dels Bous del Cabanyal, que es rehabilitarà amb fons de l’ajuntament i d’Europa, i l’edifici històric de les Drassanes, que acollirà la part més important del museu, seran les altres dues seus del nou espai expositiu.

No obstant, a la reunió de hui a la qual, a més de Ribó i Amigó, també han assistit el diputat de Cultura, Xavier Rius, la regidora de Cultura a l’Ajuntament de València, Gloria Tello, el secretari autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona, el secretari autonòmic d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Josep Vicent Boira, el president de l’Autoritat Portuària de València, Aurelio Martínez, i Vicent Llorens, director general del Consorci 2007, s’ha acordat crear un comissionat perquè prepare el contingut del projecte.

Joan Ribó, després d’agrair el compromís de la Diputació, ha expressat la importància d’avançar ràpidament en els estatuts, «perquè pensem que és molt important engegar-lo el més prompte possible».

Destacats