Literatura i Mediterrani, els ingredients de L'Encontre d'Escriptors de Mostra Viva

Debats i recitals reuneixen més d'una vintena d'autors del dijous 7 al diumenge 10 d'octubre en el 'Centre Octubre'

Tania López, Cristina Chacón i València Extra

Guardar

https://www.youtube.com/watch?v=pkwRQ2f6xWI

Dins de la programació de Mostra Viva 2021, el Centre Octubre de València acollia, ahir, una nova edició de L'Encontre d'Escriptors on es va debatre sobre la situació de la literatura en l'arc mediterrani, i es va rendir, a més, un emotiu homenatge al poeta Francisco Brines a través de la lectura d'alguns dels seus poemes més emblemàtics. En aquesta xarrada pròxima sobre escriptura i mediterrani es va comptar amb la presència tant d'Àngels Gregori, coordinadora de la Trobada, com del recentment premiat escriptor Josep Piera, i l'actriu Rosanna Pastor, que va ser l'encarregada de posar veu als poemes de Brines.

Aquest esdeveniment inaugurarà les jornades de debats, anàlisis, confrontació d'idees o recitals poètics que inclou enguany 'L'Encontre d'Escriptors i Escriptores del Mediterrani', així com el cicle de Narració Oral. D'aquesta manera, aquesta vesprada, 8 d'octubre, les dones i els llibres serà objecte d'anàlisi en el transcurs d'una taula redona en el Centre Octubre. En ella, participaran Izaskun Arretxe, Àfrica Ramírez, Carolina Hernández i Bel Olid. Lourdes Toledo moderarà la trobada. Eixa mateixa vesprada, un altre dels temes a tractar en aquest gran encontre serà la gestió de la cultura i l'altra cara de l'escriptura, en el qual intervindran Joan Llinares i Àlex Solà, moderats per Joan Carles Martí.

El poeta Marc Granell moderarà per la seua part el dissabte 9 d'octubre a partir de les 18.00h el debat titulat "València, ciutat de fang", que tindrà com a ponents a M.ª Josep Escrivà i a Teresa Pascual. Un recital en homenatge a Manel Marí tancarà l'encontre el mateix dissabte. En l'acte, participaran Pere Joan Martorell, Josep Lluís Agulló, Begonya Pou, Enric Sòria, Josep Piera, Isabel Robles, Marc Granell, Teresa Pascual, Jaume Pérez Montaner, M.ª Josep Escrivà, Encarna Sant-Celoni i Eva Llorens. L'acte serà presentat per Lluís Roda.

Homenatge a Brines

"Cap a la boira" és el títol de l'antologia poètica de Francisco Brines, premi Cervantes de Literatura, que serà presentada el 28 d'octubre i que ha sigut editada sota el patrocini del Consell Valencià de Cultura, l'Ajuntament de València, la Fundació ACM i Mostra Viva del Mediterrani. Editat en castellà, valencià i portugués, aquesta obra de l'insigne poeta valencià, mort el passat maig, s'uneix als títols publicats de Kavafis, Ausiàs March i Ibn Khafaja publicats en anys anteriors. El volum constarà d'una selecció de poemes d'un dels seus llibres més emblemàtics i reconeguts per la crítica especialitzada: "L'última costa", traduït per primera vegada al valencià per part de l'escriptor Josep Piera i del portugués Saturnino Valladares. En la publicació, també ha col·laborat la Fundació Francisco Brines.

Narradors de contes

"Paraules de l'altre costat de la mar" és el títol de la trobada que se celebrarà el dissabte 9 en l'Espai Cultural LA CASA de Patraix. Enfocat al públic adult, en l'acte participarà l'Associació de Supervivents de l'Aquarius. El diumenge 10 d'octubre, "Petiteses" i "Dones de la perifèria" seran les dues últimes convocatòries d'enguany. El primer d'ells, a càrrec de Rodamons Teatre, consisteix en un viatge entre jocs i imaginació destinat al públic familiar i que tindrà lloc a les 12.00h en l'Octubre C.C.C. La narradora Patricia Picazo serà la protagonista del tancament del cicle amb "Des de la perifèria", també en l'Octubre C.C.C, protagonitzat simbòlicament pels veïns del barri de Marxalenes, on va créixer la narradora. L'espectacle aborda la quotidianitat de gents senzilles que fan coses extraordinàries en el seu dia a dia i comparteixen les seues experiències i vivències.

Arxivat a:

Destacats