Las Naves s'ompli de 'ciclocostura', bicicletes elèctriques i dissenys innovadors

Guardar

0916 SEM - Bici custom Elias
0916 SEM - Bici custom Elias

Fins al 22 de setembre, el centre d’innovació Las Naves de València celebra la Setmana Europea de la Mobilitat amb el cicle #LasNavesSobreRuedas, un conjunt d’activitats centrades en l’ús de mitjans de transport ecològics i sostenibles com a contribució per a contrarestar el canvi climàtic.

La programació de #LasNavesSobreRuedas comença a partir de les cinc de la vesprada amb l’exposició de bicis customitzades “Monster bikes”, en la qual es mostraran 13 bicicletes amb singularitats pròpies que les convertixen en exemplars únics. Les bicicletes han sigut personalitzades per Elías Pesada i Electric Chopper, un equip format per David Pascual i Gheorghita Marian Petre. Esta mostra estarà oberta al públic fins al 22 de setembre.

Esta mateixa vesprada, des de les cinc i mitja, les persones que vulguen podran provar diferents models de bicicletes innovadores. La firma Energy Bikes presentarà prototips impactants tant pel seu disseny com per utilitzar tecnologia elèctrica, com l’el·líptica amb rodes, el quadricicle elèctric o l’step-bike elèctrica.

El ciclisme urbà també centrarà la xarrada “L’espai ciclista en la nova cultura de la mobilitat”, que oferirà l’antropòleg Diego Ortega a les sis d’esta vesprada. S’hi analitzarà com la bicicleta ha deixat de ser un simple vehicle amb el qual desplaçar-se per a passar a protagonitzar una nova cultura de la mobilitat, en ocasions molt conflictiva.

FER ART AMB LA BICICLETA

Les persones interessades en el reciclatge avantguardista i amb personalitat podran inscriure’s en el taller gratuït de ciclocostura 2.0 “Black Metal” dilluns que ve, 19 de setembre, a les sis de la vesprada. La dissenyadora i antropòloga social Elisabeth Lorenzi ensenyarà a reciclar cautxú de les càmeres i les cobertes de la bicicleta. Amb eixes peces, les persones que hi assistisquen podran crear accessoris i aplicacions com ara cinturons, pegats, polseres o bosses.

Destacats