La societat Renaixement Musical de Vinalesa tanca Mostra Viva i homenatja a Berlanga i Theodorakis

La societat musical ofereix aquest dimarts al matí en el Centre del Carme de València un concert amb música tradicional valenciana.

Guardar

La societat Renaixement Musical de Vinalesa tanca l'edició de Mostra Viva 2021.
La societat Renaixement Musical de Vinalesa tanca l'edició de Mostra Viva 2021.

La música de banda torna a posar un any més el fermall d'or a una nova edició de Mostra Viva del Mediterrani, la trobada cultural multidisciplinària que ha convertit a València de nou en la capital cultural del Mediterrani.

En aquesta ocasió serà de la mà de la Societat Renaixement Musical de Vinalesa que actuarà el 12 d'octubre en el claustre gòtic del Centre del Carme de València a partir de les 12 del matí. Allí interpretarà un programa compost per peces del folklore popular valencià, així com d'altres països de l'àmbit del Mare Nostrum com Grècia o Itàlia. També recordarà a dues grans figures culturals contemporànies, com són el cineasta Luis García Berlanga, de qui es compleix el centenari del seu naixement i va tindre una estreta relació amb el festival, i el compositor grec Mikis Theodorakis, mort recentment, un dels referents de la música popular hel·lena i autor entre altres de la banda sonora de la pel·lícula “Zorba el Grec”.

Encara que la música donarà vida a aquest homenatge, la jornada també oferirà a la vesprada i al Parc Central les dues últimes actuacions del cicle Arts de Carrer, protagonitzades per les companyies Spinish Circ amb el seu espectacle “Peus Dalt”, un muntatge de circ, teatre i moviment, i Dinamic amb la seua proposta “Kibbo”, un màgic viatge als somnis i la fantasia ple de personatges fantàstics. Tots dos espectacles s'oferiran durant la vesprada del dimarts amb entrada gratuïta.

La Societat Renaixement Musical de Vinalesa acomiadarà simbòlicament el cicle cultural Mostra Viva del Mediterrani aportant a més la música recollida en el seu últim disc titulat “Mediterranies”, que unix la música de banda amb composicions vinculades al folklore més tradicional com fandangos, albaes i danses. La Societat està composta per 62 músics en la banda i 46 persones en la Coral. Així mateix, l'escola de música “Mestre Esteban Esteve” té matriculats a 83 xiquets i xiquetes que gaudeixen aprenent.
A més, la que era anomenada “Unió Musical” en els seus inicis, ara compta amb més de seixanta anys d'història. És un col·lectiu interessat en la recuperació de la música tradicional valenciana i la música de banda, compta amb una sòlida solvència i trajectòria artística. En l'actualitat està dirigida per Ángel Gimeno Quiles.

Mostra Viva ha tornat a complir en aquesta edició són el seu objectiu de ser reflex de les cultures del Mediterrani i, sobretot, punt de trobada i unió dels pobles units per la tradició cultural i social de les seues dues ribes. El festival multicultural donarà a conèixer en breu als guardonats enguany amb els premis Pont del Mediterrani que reconeixen la labor social i cultural dels premiats.
Mostra Viva ha comptat enguany amb la participació d'artistes de tretze països i ha oferit un ventall de propostes de tots els gèneres culturals i artístics.

Destacats