La regidora de cultura ha presentat hui el nou director del palau de la música, Vicent Ros

Guardar

La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, GlòriaTello, ha presentat este matí davant dels mitjans de comunicació Vicent Ros, el nou director del Palau de la Música, seleccionat en “un procés democràtic, reglat, transparent, obert i no polititzat”, en paralues de la regidora.

 

Poc abans de començar la roda de premsa, s’ha guardat un minut de silenci per a condemnar l’atemptat en un bar d’Orlando (Florida) en què han mort almenys 50 persones i 53 més han resultat ferides. Glòria Tello ha presentat el nou director, “una persona de la casa, que coneix perfectament el funcionament del Palau, i es pot posar a treballar immediatament”.

 

Vicent Ros serà el director del Palau durant els pròxims tres anys. El nou càrrec ha explicat el seur projecte de gestió, amb el títol «Un Palau obert», a partir del qual “hui s’obri la porta de l’auditori a tot tipus de persones i tendències musicals. Per això, el Palau, com a contenidor cultural de la ciutat, ha de conservar l’excel·lència i també ser plural, democràtic i de qualitat”, ha afirmat.

 

També ha incidit en el fet que un dels seus objectius principals és “mantindre el públic que ja tenim, però ampliant-lo amb un públic més jove i també amb el desfavorit. Necessitem una regeneració, i és per a això que cal aprofundir més en la importància del treball pedagògic i educatiu”. En este sentit, ha argumentat que “hem d’intentar arribar, per mitjà de convenis i acords amb la Generalitat i l’Ajuntament, i a través de les xarxes socials, al nombre més gran de conservatoris i col·legis”. I, sobretot, “contextualitzar els concerts elaborant material didàctic perquè els professors i els alumnes puguen treballar en les aules el que hagen escoltat al Palau”.

 

El nou director ha aclarit als mitjans que “hi ha molt de treball a l’hora de la regulació de la institució, ja que cal elaborar un manual de funcions per als músics de l’Orquestra de València i revisar els estatuts”. I ha destacat que una altra de les assignatures pendents és “la motivació personal dels treballadors de la casa”. “La meua metodologia de treball –ha explicat- és circular, cal planificar, fer, verificar i avaluar el treball fet, per a així observar si el treball és correcte o no, i poder resoldre els errors”.

 

Respecte de les dos formacions que tenen seu al Palau, ha dit que vol “potenciar l’Orquestra de València en l’àmbit internacional. Ha de convertir-se en l’ambaixadora del Palau de la Música pel món”, i quant a la Banda Municipal, “augmentar la sinergia entre les dos formacions: seria molt interessant crear projectes comuns de la Banda Municipal i l’Orquestra de València”.

 

També ha abordat la necessitat d’augmentar les places de l’Orquestra, i ha recordat que “actualment hi ha 81 músics en actiu, però cal arribar com a mínim a les 100 places per a abordar tot tipus de repertori, com per exemple el romàntic. En la mesura que la llei ens ho permeta, haurem d’aconseguir esta xifra”. En ser preguntat si el pressupost del Palau és prou per a dur a terme el seu projecte, ha especificat que “optimitzant recursos, n’hi ha pressupost de sobra per a dur a terme el meu projecte. Anteriorment, la xifra més alta del pressupost es gastava en orquestres, solistes i directors internacionals; jo capgiraré això i el pes important del pressupost anirà a parar a l’Orquestra de València. València ha de ser marca i referent internacional per la seua orquestra i el Palau de la Música”.

 

Finalment, a preguntes dels periodistes, s’ha abordat l’auditoria de la part administrativa del Palau; i en este sentit, la regidora de Cultura, Glòria Tello ha aclarit que “està en marxa des de fa uns mesos, i està previst que tinga l’informe en la meua taula abans del mes d’agost”.

Destacats