La Mutant arranca temporada amb 'El Tractament', una comèdia sobre el món del cinema de Pavó Teatre Kamikaze

Guardar

La Mutant
La Mutant

L'espai d'arts vives La Mutant arrancarà la temporada de tardor-hivern divendres que ve amb 'El Tractament', una "divertida" comèdia sobre el món del cinema que planteja una reflexió sobre el pas del temps.

L'obra està escrita i dirigida pel "puixant" autor Pablo Remón per al Pavó Teatre Kamikaze, companyia reconeguda al seu torn amb el Premi Nacional de Teatre en 2017. La Mutant acollirà dues funcions d'aquesta obra, el 18 i el 19 d'octubre, a les 20.30 hores, segons ha informat el consistori en un comunicat.

Des de la seua estrena el març de 2018, 'El Tractament' "no ha deixat d'acaparar elogis per part de la crítica especialitzada", que l'ha qualificada d'"una de les comèdies millor escrites i més divertides que s'han emportat a escena a Espanya en els últims temps".

L'obra, protagonitzada per guionistes frustrats, directors alcoholitzats i productors a la vora d'un atac de nervis, "funciona també com una reflexió sobre el pas del temps i la voluntat de conjurar-lo mitjançant la ficció".

El repartiment està compost per cinc actors --Ana Alonso, Francesco Carril, Aura Garrido, Francisco Reyes i Emilio Tomé-- que interpreten a una vintena de personatges, passant per "multitud d'espais i temps".

Construïda en tres parts o capítols ('El futur del cinema espanyol', 'L'enfonsament del Titanic' i 'Cartes des de la mar Egea'), 'El tractament' conta la història d'un cineasta frustrat que treballa fent classes de guió i fa molt que només escriu telepromocions per a vendre electrodomèstics.

Alhora, també és el retrat de diversos personatges que comparteixen el desig d'escriure. A manera d'àlbum de fotos, els espectadors "podran veure el que van ser, la qual cosa voldrien haver sigut, la qual cosa són, la qual cosa escriuen i el que no escriuran mai".

PABLO REMÓN

Pablo Remón és dramaturg, guionista i director. En 2013 fonga la companyia teatral La_Abducció, amb la qual escriu i dirigeix la seua primera obra, 'L'abducció de Luis Guzmán'. La seua segona obra, 'Muladar', gana el Premi Lope de Vega de Teatre en 2014. La companyia estrena en 2015 la seua tercera obra, '40 anys de pau', que rep quatre candidatures als Premis Max de 2016 i resulta finalista a Millor Autoria Revelació.

En 2017 la companyia va rebre, al costat de Roberto Martín Maiztegui, el XXVI Premi SGAE de Teatre Jardiel Poncela 2017 per la seua obra 'El miracle espanyol'.

Les seues últimes obres estrenades són 'Barbados, etcètera', actualment en gira, una producció de La_Abducció i El Pavó Teatre Kamikaze; 'El tractament', de Buxman Produccions i La_Abducció, novament per al Pavó Teatre Kamikaze, i 'Els mariachis'.

Com a guionista, Remón ha coescrit cinc llargmetratges. Entre ells, 'Casual Day' i la recent 'No sé dir adéu', per la qual ha rebut una nominació als Premis Feroç a millor guió.

També ha rebut en dues ocasions la Biznaga de Plata al Millor Guió en el Festival de Màlaga, la medalla al millor guió del Cercle d'Escriptors Cinematogràfics i el premi Julio Alejandro de Guió Iberoamericà, així com una nominació al Goya pel curtmetratge 'Tot un futur junts'.

Destacats