'La mort de Guillem', Premi Gaudí a la millor pel·lícula per a televisió

Guardar

mort de guillem pelicula
mort de guillem pelicula

'La mort de Guillem', cinta coproduïda per À Punt Mèdia que se centra en l'assassinat en 1993 del jove antifeixista valencià Guillem Agulló a les mans d'un grup d'ultradreta, ha estat guardonada amb el premi Gaudí a la millor pel·lícula televisiva, informa la radiotelevisió pública valenciana.

Enguany, l'Acadèmia del Cinema Català ha decidit celebrar la tretzena edició dels Premis Gaudí en horari a la tarda per a complir el toc de queda. El lliurament de premis, celebrada aquest diumenge, s'ha fet presencialment, però amb un aforament reduït al 30%. La pandèmia ha passat factura al cinema en català, ja que només sis llargmetratges optaven al premi a la millor pel·lícula de ficció en llengua catalana, una de les xifres més baixes de la història dels guardons.

'La mort de Guillem' va obtenir el passat 5 de març el premi a millor pel·lícula, millor guió i millor actriu protagonista en la tercera edició dels Premis de l'Audiovisual Valencià i el premi del públic en la cinquena edició del Festival Internacional de TV, Guió i Cinema de Los Angeles (Los Angeles Television, Script and Film Festival).

Es tracta d'una producció de Som, SUICAfilms i Lastor Mitjana, amb la coproducció d'À Punt Mèdia i Televisió de Catalunya, i que compte, entre altres, amb la participació de l'Institut Valencià de Cultura (IVC), l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i la Radiotelevisió de les Illes Balears. Dirigit per Carlos Marques-*Marcet, el telefilm, escrit per Roger Danès i Alfred Pérez-Fargas, se centra en l'assassinat del jove antifeixista Guillem Agulló.

Aquest llargmetratge és l'estrena més vista en la història d'À Punt. L'emissió de la pel·lícula, el passat 2 d'octubre, va aconseguir que el prime time obtingués un rècord històric, amb un 11,3% de share, i va reunir 201.000 valencians i valencianes davant el televisor. Per streaming, 7.000 persones més, des de 54 països diferents, van assistir a l'estrena des dels seus sofàs. De fet, 'La mort de Guillem' continua disponible en A la Carta en el web d'À Punt Mèdia.

Arxivat a:

Destacats