La Mancomunitat de La Vall d'Albaida convoca la 22º edició del Premi de Literatura Eròtica

Guardar

La Mancomunitat de Municipis de La Vall d'Albaida, amb la col·laboració de la Diputació de València i d'Edicions Bromera, convoca la 22º edició del Premi de Literatura Eròtica “La Vall d'Albaida”, amb el qual es pretén contribuir a la promoció de la literatura en valencià i acreditar un gènere literari singular.

Aquest guardó recupera la seua periodicitat anual, després d'establir-se una periodicitat bianual i no celebrar-se en 2014. Una altra novetat del premi és que passa de lliurar-se a l'estiu a atorgar-se a la tardor.

Les obres que es presenten han d'estar escrites en valencià, ser originals i inèdites i tenir una extensió mínima de cinquanta folis i el termini per a presentar-les es tanca el 25 de juliol. L'import del premi és de 4.000 euros a més de la publicació del llibre en Edicions Bromera.

Es tracta d'un premi de referència cultural nacional per ser l'únic amb aquestes característiques en l'àmbit lingüístic. Des de la Mancomunitat asseguren que tots els municipis han fet un esforç per a mantenir aquesta iniciativa cultura innovadora i singular.

El jurat del premi està constituït pel president de la mancomunitat, Vicent Gomar, un representant de la Coordinadora de la Vall d'Albaida per la Defensa i Ús del valencià, Enri Mollà, el guanyador de l'última convocatòria, Josep Penadés, un membre d'Edicions Bromera, Aldred Aranda, i un representant de l'Institut d’Estudis de la Vall d'Albaida, Joan Torró.

Al llarg dels 21 anys d'aquesta convocatòria, més de vuitanta membres han format part del jurat, entre ells escriptors com Ferran Torrent, Isabel-Clara Simó, Josep Piera, Carme Riera, Pasqual Alapont, Maria de Pau Janer o Francesc Bodí, els periodistes Rosa Solbes, Martí Domínguez o Emili Piera, o el director de cinema José Luís García Berlanga.

Destacats