La Llotja, les Torres de Serrans i les Torres de Quart reobrin este dimarts les seues portes al públic

Glòria Tello: “Treballem per a reobrir els monuments històrics de la ciutat amb les màximes mesures de seguretat”

Guardar

0608 Llotja 02
0608 Llotja 02

L'aplicació del Pla per a la transició cap a una nova normalitat en l'àmbit territorial de València va permetre el passat 21 de maig la reobertura de huit museus municipals als quals, a partir de demà dimarts 9 de juny, se sumen tres monuments: La Llotja, les Torres de Serrans i les Torres de Quart. Tindran els mateixos horaris que els museus i obriran de 10.00 a 14.00 hores els dimarts, dimecres i dijous; de 10.00 a 14.00 hores i de 15.00 a 19.00 hores els divendres i dissabtes; de 10.00 a 14.00 hores els diumenges; i els dilluns romandran tancats al públic. La regidora de Recursos Culturals, Glòria Tello, ha manifestat que "treballem per a reobrir els monuments històrics de la ciutat amb les màximes mesures de seguretat tant per al personal treballador com per als visitants"

L'Ajuntament de València, en aplicació de la normativa, va decidir recuperar de manera gradual l'activitat cultural de la ciutat amb la reobertura dels seus museus i monuments de manera que es preservara la salut pública. Un plantejament que va portar al fet que el passat 21 de maig obriren al públic un total de huit museus de la xarxa municipal: la Casa-Museu Benlliure, la Casa-Museu Vicente Blasco Ibáñez, el Centre Arqueològic de l’Almoina, el Museu de Ciències Naturals, el Museu de la Ciutat, el Museu de l'arròs, el Museu d'Història de València i el Palau de Cervelló. Ara se sumen La Llotja, les Torres de Serrans i les Torres de Quart, que segons la regidora Tello "són monuments molt importants de València, que reben l'interès de moltes de les persones que ens visiten i per això ens hem implicat des de la regidoria de Recursos Culturals de manera molt especial en la seua posada a punt per a la nova normalitat".

La limitació de centres i horaris respon a la necessitat d'incrementar el personal d'atenció al públic assignat en cada centre per a garantir que es complisquen les mesures d'higiene i de distanciament interpersonal a causa de la pandèmia de la COVID-19. En este sentit, es permetran visites individuals o en grups inferiors a 16 persones. Pel que respecta al pagament de l'entrada, serà gratuïta fins que no es culmine la implantació del pagament mitjançant datàfons o a través d'Internet.

CONDICIONS PER A LA VISITA

Els i les visitants hauran de tenir en compte unes certes condicions i complir determinats requisits per a poder accedir als museus: serà obligatori acudir amb màscara individual i no llevar-se-la en cap moment; s'haurà de mantenir la distància mínima de seguretat de 2 metres durant la visita; per a accedir al recinte serà obligatori rentar-se les mans amb els gels hidroalcohòlics que s'han habilitat; i hauran de seguir totes les indicacions del personal del museu, ja que s'han establert recorreguts unidireccionals de visita.

Cal destacar que continuaran les activitats online que es van iniciar després del tancament dels museus per la declaració de l'Estat d'Alarma. La iniciativa virtual #Museusacasa es manté, a través de la web Cultural València i les xarxes socials municipals, que continuaran publicant diàriament notícies i activitats que es realitzen online a proposta dels diferents centres.

Arxivat a:

Destacats