La I Trobada d'Escoles de Música Ciutat de València congrega a més de 1.000 alumnes i 350 professors

Guardar

Banda FSMCV
Banda FSMCV

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) ha celebrat aquest diumenge la I Trobada d'Escoles de Música de la Ciutat de València, una iniciativa desenvolupada en la plaça de l'Ajuntament amb activitats didàctiques i trobades musicals que ha congregat a més de 1.000 alumnes i 350 professors de les escoles de música de la ciutat, segons l'organització.

L'esdeveniment, amb el patrocini d'Arròs La Fallera i la col·laboració de l'Ajuntament de València, ha reunit 20 societats musicals federades de la ciutat de València i ha ocupat durant tot el dia la plaça de l'Ajuntament.

A més, ha comptat amb la presència de la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Gloria Tello; la regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez; i la coordinadora general de l'àrea de gestió de recursos, Luisa Notario; així com l'expresident de FSMCV, Pedro Rodríguez; el president comarcal de FSMCV a la ciutat de València, Domingo Carles; el vicepresident de FSMCV, Manuel Muñoz; i la presidenta de FSMCV, Daniela González.

Durant tot el matí s'han realitzat tallers didàctics per als més xicotets, activitats relacionades amb la pràctica musical, com a tallers d'elaboració d'instruments musicals mitjançant materials reciclats, jocs musicals i fins a una 'globotà', alternativa infantil a la 'mascletà', que "com a picada d'ullet a una altra de les grans tradicions d'aquesta terra, cobra especial rellevància en realitzar-se en el mateix emplaçament i que han protagonitzat els mateixos alumnes amb els seus monitors".

Com a clausura de la jornada matinal s'ha realitzat un "multitudinari" miniconciert a càrrec de la banda juvenil creada per a l'ocasió, que ha interpretat diversos pasdobles de manera conjunta i precedit d'una desfilada.

En finalitzar, tots participants han gaudit d'una paella cortesia d'Arròs La Fallera, de més de 1.500 racions, que s'ha compartit amb el nombrós públic assistent. Com a colofó de la trobada, ha tingut lloc un espectacle circense adaptat al públic infantil, a càrrec de la reconeguda companyia valenciana Baraka Circ.

"FORMAR EN VALORS"

La presidenta de la FSMCV, Daniela González, ha considerat "fonamentals" aquest tipus d'accions "dirigides als nostres alumnes de les escoles de música", que permeten "visibilitzar i valorar la gran faena que es realitza en les societats musicals, que formen als futurs músics en valors, una cosa fonamental en el nostre moviment, i mitjançant accions com aquesta podem compartir-lo amb tota la ciutadania".

González ha destacat la "importància" de la innovació en la introducció de noves metodologies d'ensenyament musical que apliquen les societats musicals, així com la "necessitat" de comptar amb un equipament "adaptat tecnològicament als nous reptes de l'ensenyament, com la introducció de pissarres digitals, tablets i mètodes interactius".

Per part seua, els membres de la Directiva de la Fallera han manifestat que l'objectiu principal d'aquestes accions és "fomentar la cultura de la Comunitat Valenciana".

"Estem orgullosos de ser patrocinadors oficials de 'La Fallera, música en el teu plat', ja que ressalta un trienni important de la cultura i la gastronomia de la comunitat: falles, paella i bandes de música", han expressat.

21 ANYS

La I Trobada d'Escoles de Música de la ciutat de València és l'"eix central" de la 21é edició de la Campanya d'Activitats Comarcals organitzada per FSMCV i que enguany, com a novetat, ha comptat amb el patrocini d'Arròs La Fallera en les trobades celebrades en La Vall d'Uixò, Beneixida, Pego, Casinos, Domeño, Alginet, L'Orxa, Picassent o Daimús.

Més de 500 societats musicals, 12.500 músics i prop de 10.000 alumnes han participat fins hui en aquesta campanya, que conclourà a final d'any, i que ha permés fer partícips d'aquestes activitats, totes obertes al públic, a més de 30.000 persones en la Comunitat Valenciana.

L'objectiu d'aquesta iniciativa, posada en marxa en 1998, és "fomentar la participació, incrementar el nivell formatiu de les estructures de gestió, la convivència i la interrelació entre músics, alumnes i societats musicals d'una mateixa comarca", segons han assenyalat els responsables.

La FSMCV està integrada actualment per 554 societats musicals, amb les seues respectives escoles de música, que reuneixen 40.000 músics i 60.000 alumnes que formen part d'aquest entorn associatiu. Tots ells disposen de les estructures de recursos humans, artístics i materials que la FSMCV pretén potenciar i difondre, com a "mostra del ric patrimoni musical que atresora el nostre territori, derivat d'un moviment associatiu considerat únic en el món".

Destacats