La Gran Fira de València plenarà la ciutat de cultura amb 250 activitats

Guardar

Presentació Gran Fira València
Presentació Gran Fira València

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha presentat la programació de la Gran Fira de València 2016, que s'ha dissenyat amb l'objectiu de fer de la nostra ciutat “el gran pol d'atracció cultural, lúdica i festiva durant tot l'estiu i, especialment, durant el mes de juliol”.

Tal com ha explicat el regidor Fuset, la Gran Fira de València oferix més de 250 activitats, que es realitzaran en més de 85 escenaris distints, en un esforç dirigit des de la Regidoria per a portar les propostes a tots els barris i a tots els pobles de València. Això suposa un increment notable sobre les 130 activitats i 33 ubicacions de la programació de l'any passat.

Per mitjà de la fórmula d'un ‘correfira', una furgoneta-escenari recorrerà 19 barris: Poblats Marítims, Cabanyal-Canyamelar, Malva-rosa, Aiora, Patraix, el Carme, Malilla, Campanar, l'Olivereta, la Creu Coberta, Benicalap, Sant Pau, Benimaclet, Orriols, Sant Marcel·lí, el Mercat, la Seu, Russafa i Ciutat Fallera. I set pobles: el Palmar, Massarrojos, la Torre, Benifaraig, Benimàmet, Castellar i Carpesa. “Amb un esperit precisament de fira”, ha explicat Fuset, “el correfira recorrerà tots estos punts portant les actuacions de música, teatre, màgia, contacontes...”

De manera paral·lela, s'ha realitzat una aposta molt gran per la difusió. Una pàgina web específica, que ja està en funcionament en el website www.granfiravalencia.com, aglutinarà tota la informació, ubicacions, horaris, propostes... i també l'accés per a participar en iniciatives com el torneig del joc de cartes valencià La Fallera Calavera, creat per Enric Aguilar i il·lustrat per Esther Méndez, que tindrà lloc els dies 5, 7, 12, 14, 19, 21, 26 i 28 de juliol, obert a un total de 300 participants, o el concurs per equips Trivialencia.

Així mateix, atesa la diversitat de públics, la Fira oferix des de l'espectacle de varietés per a majors de 18 anys Chao ChoChín fins a l'espectacle Tatuaje. Homenaje a Concha Piquer. Així mateix, el programa inclou novetats com El sarau de la Fira, una nit de balls populars valencians a la plaça de l'Ajuntament, que inclourà un taller de dansà previ.

Altres de les propostes seran les nits de cinema Karaoke, espectacles participatius també a la plaça de l'Ajuntament, amb la projecció de tres pel·lícules ben conegudes: Rocky Horror Picture Show, Moulin Rouge i Grease.

D'altra banda, i atés que enguany la tradicional Batalla de Flors celebra el seu 125 aniversari, entre els dies 29 de juny i 31 de juliol el centre d'El Corte Inglés de Pintor Sorolla acollirà l'exposició “La Batalla de Flors, 125 anys en la Gran Fira de València”.

Destacats